2009-03-30
02:31:58

Sista inlägget på svensk mark

Nu återstår det 679 minuter innan planet lyfter, och 389 minuter innan jag åker hemifrån.

Tror att det är dags att lägga ihop datorn nu och få lite sömn!

Vi hörs senare ikväll troligtvis, med mig på Mallorca :D


2009-03-29
21:00:05

Min bildlänk...

Som många andra bloggare har jag nu också skaffat en bildlänk och vill ni placera den på er blogg, eller på annat sätt placera den för att visa upp min blogg är jag mycket tacksam.

Bildlänken ser för tillfället ut så här:

Så här gör du för att infoga bildlänken på din blogg:
1. Kopiera koden i rutan:


2. Klistra in koden på det ställe i din blogg (kodmallen) där du vill att min bildlänk ska vara. Tänk på att, om den t.ex. ska vara i menyn, klistra in koden i samtliga kodmallar (Front, Entry, Category och Archive).

3. Tack för att du använder min bildlänk!

2009-03-29
20:47:16

Hur många besökare?

Enligt susnet.se har jag numera haft 4500 unika besökare på min blogg sen jag startade den 1 januari i år.. Vet inte riktigt om man kan lita på detta, med tanke på att Google Analytics har räknat det till drygt 2700 besökare under samma period..

Vilken besöksräknare förlitar ni er på av dessa tre?
- Blogg.se?
- Google Analytics?
- Susnet.se?

2009-03-29
14:03:56

Helena Jonsson - världscupssegrare 2009!

Inför det avslutande loppet för säsongen ledde Kati Wilhelm med 16 poäng före Helena Jonsson. Detta eftersom man räknar bort de tre sämsta resultaten från säsongen. I finalen lyckades Helena som enda tävlande skjuta fyra serier à fem skott utan bom, något som är en bragd i sig.

Att hon sedan lyckas placera sig på en andraplats medan hennes konkurrent Kati Wilhelm hamnar på en sjätteplats resulterar i en 16 poängs marginal mellan dem i loppet, vilket leder till lika många poäng i totalen! Helena vinner dock genom att hon har en seger mer, se nedan.

Slutresultatet i världscupen 2008/2009:
Helena Jonsson952 poäng4 segrar
Kati Wilhelm952 poäng3 segrar


Ett stort grattis till Helena!

Bilden hämtad från www.helenajonsson.com
(alltså inte google.se ;))

2009-03-29
13:50:22

24 hours - then I'm on my way!

Som rubriken säger, 24 timmar återstår! ETT dygn! Helt sjukt!

För er som missat vad som händer ska jag åka till Mallorca i fem veckor som praktik/projekt. Kommer bli hur härligt som helst! 50 personer; 13 från Halmstad (S3), 13 från Falkenberg (Tu3) och 24 från Varberg (Tu3), som kommer ha grymt roligt under de här veckorna!

Som sagt, planet lyfter om 24 timmar!

2009-03-29
01:05:38

Google är förvirrande

Jag läser en hel del bloggar dagligen och något jag snappat upp på sistone är det eviga "lånandet" av bilder. De hittas på alla möjliga sidor och de flesta är duktiga på att ange källan till bilden. Det är här det intressanta kommer in i diskussionen:

"Bilden är lånad från google.se"

Det citatet har jag hittat på tre av mina bevakade bloggar det senaste dygnet, och många andra innan dess. Jag tycker att det krävs en liten förklaring :)Google är en sökmotor, som står allmänheten till tjänst genom att göra hela internet sökbart. Det innebär att det enda Google gör är att visa oss vägen till det vi letar efter, ungefär som en GPS när du ska åka någonstans med bilen. Kan du låna en gatuadress av GPS:en? Nej, för gatuadressen tillhör den personen som bor i huset.

Detsamma gäller på Google. Du kan inte låna en bild från Google, utan du lånar bilden från den sidan där bilden är publicerad, en sida som Google vänligt har visat dig till. Sedan kan bilden i sig vara lånad någon annanstans ifrån på den sidan, så det är bara att leta upp ursprunget.

Sammanfattning

Google är en sökmotor, som endast visar oss användare till det vi letar efter. Du kan inte låna bilder från Google, eftersom det inte finns några bilder som Google äger. Det enda Google gör är att visa dig till sidan där bilden finns.

Uppmaning
Länka rätt, ge personen bakom bilden/illustrationen/artikeln eller vad du nu publicerat den uppmärksamhet som den förtjänar!

2009-03-28
19:51:23

Earth Hour - stäng av strömmen!


Bilden hämtad från www.earthhour.org.
Jaha, nu är det 45 minuter till Earth Hour inleds. Det gäller helt enkelt att stänga av alla lampor, datorer, tv-apparater osv. som drivs med elektricitet. Spara in så mycket som möjligt!

20:30 - 21:30 är det som gäller.

Jag hoppas att just du ställer upp, tillsammans med din familj!

Det här är vad du hjälper till med, otroligt häftiga bilder:


Fördelen är att man kommer alldeles lagom i tid att kolla på Sverige - Portugal i VM-kvalet, matchstart 21:45.

2009-03-28
01:48:53

Jujutsu

Ville bara bjuda på en bild jag tog på min lillasysters jujutsu-träning i torsdags.

Du får dubbla storleken om du klickar på bilden..

Givetvis är det copyright på bilden, trots att jag inte orkat lägga in det. För er som inte förstår så gäller copyright på alla bilder som tas, så länge inte annat uppges!

2009-03-27
22:38:41

Grattis Magnus!

Ett stort grattis till Magnus som vann finalen i Let's Dance! Bra röstat allihopa som gjorde det :D

Dock ska man inte glömma bort Annika som vinner sin första final i Let's Dance på sitt tredje försök.

ETT STORT GRATTIS!

2009-03-27
22:08:04

Go Magnus!

En lång dag med projektarbete som genomsyrade allt, vilket också ledde till att mitt huvud började strejka och jag fick huvudvärk :(

Nu sitter jag och kollar på Let's Dance, och min åsikt är klar:

Heja Magnus!
Det är du som har haft den största utvecklingen under säsongen, och din utstrålning är helt underbar! Laila har långt innan programmet hållt på med dans, vilket gör att ni har helt olika förutsättningar!

Jag hoppas att ni delar min åsikt, så att Annika för en gångs skull får vinna Let's Dance och ta hem den riktiga glasskon :)

2009-03-27
00:41:56

85 timmar kvar..

En liten upplysning:

I morse sjönk nedräkningen under 100 timmar.. Just nu återstår det 85 timmar, vilket är väldigt lite..

Ska spendera 33 dagar på Mallorca, en oförglömlig upplevelse redan på förhand och en otrolig avslutning med den bästa klassen i världen, S3 :D

2009-03-27
00:39:22

Ytterligare ett ord på T...

Nu är min blogg inte längre bara Tips & Trix, utan familjen med T-ord har fått tillökning.

Numera är nämligen också Taxi med i min blogg.. skämt åsido.

Anledningen till detta dåliga skämt är att jag idag känt mig som en taxi. Jag har under dagen tillryggalagt drygt 120 kilometer genom att skjutsa mina familjemedlemmar till diverse aktiviteter..

Nu är jag trött efter träningen, så det blir sängen. Ska upp tidigt imorgon och skriva projektrapport!

Vi hörs!Vill tacka för alla fina kommentarer jag får, det gör det roligare att blogga! Fråga på angående bloggdesign och om det uppstår problem med er blogg står jag gärna till tjänst. Skriv en kommentar, så ska jag se vad jag kan göra åt problemet :)

2009-03-25
23:13:26

Typiskt?

Först och främst vill jag tacka för alla svar jag fått angående uv-filtret. Försökte ett tag själv, men gängorna på filtret och objektivet matchar inte, vilket innebär att Dustin nog har råkat skicka fel filter.Har förberett mig inför Mallorca idag med, plockat fram alla kläder och en del andra saker som kan vara bra att ha. Allting ligger på min säng nu, så får väl ta och packa det i en väska innan jag ska sova ;)

Som en av förberedelserna inför Mallorca tänkte jag också kolla på lite högskoleprogram/-kurser och skriva ihop en anmälan på studera.nu. Hade fått med mig mamma på att hjälpa till också, men när man ska logga in på hemsidan möts man av följande meddelande:
Som avslutning, ett litet tips på en blogg jag nyligen upptäckt: binded magazine

2009-03-25
15:58:32

Nybörjarproblem

Har en fråga till er som har lite erfarenhet inom området:

Jag har köpt ett UV-filter med samma dimension som kit-objektivet (18-55mm), men hur monterar jag det? Det är som sagt en Canon EOS 450D det gäller.

Tacksam för ett bra svar :D

2009-03-25
12:26:36

Surprise!

Jag hade en mycket skön dag igår och idag är jag ledig så att jag kan göra vad jag vill.

Igår hade jag först och främst fysikprov på optik och ljus, något som jag tyckte var väldigt enkelt och som jag blir väldigt besviken på om jag inte vår VG (högsta möjliga på provet). Efter det stack jag, Michael och Marie (min rumskamrat på Mallorca) in till stan och åt pizza. Mycket gott!

Under måltiden fick jag två smsaviseringar från Posten, kan ni gissa vad det var som kommit?

Nej, jag kunde tänka mig det.. Inte så konstigt heller med tanke på att jag inte sagt någonting om det heller. I söndags beställde jag nämligen följande, som en bra investering inför Mallorcaresan :)Det beställdes som sagt i söndags eftermiddag, och levereras tidigt tisdag förmiddag. Det kallar jag bra leveranstid! Ett stort tack till både El-giganten och Dustin Home för den snabba leveransen!

Nu är batteriet fulladdat, så tar kanske en liten fotorunda i solskenet :)

2009-03-25
11:56:20

Acceptera bloggpauser!

Jaha, blev ingen bloggning igår, även om jag satt hela kvällen/natten vid datorn. Jag kände helt enkelt inte för det. När man inte känner för att skriva någonting ska man inte heller göra det, något som framförallt Nevnariens läsare inte fattat på sistone. Igår skrev hon ett inlägg om hur stressad hon kände sig av alla kommentarer som säger åt henne att skriva mer.

Jag står helt och hållet på hennes sida, det blir inte bra om man känner sig tvingad att göra någonting..

2009-03-23
19:07:42

Blogg.se har problem igen?

Har ni också upplevt problemet att det är svårt att kommentera de senaste inläggen på folks bloggar? Via bloglovin' går det ibland inte ens att se inlägget som man klickat på..

Tycker att det bara uppstår mer och mer fel, borde det inte vara naturligt att varna om det ska ske störningar i systemet kanske? Det är något jag gärna hade sett åtminstone..Förresten fick jag svar från ABC-gruppen idag angående mitt klagomål på min studenttröja. Fick ju en för liten tröja, i jämförelse med hur stor den var som jag provade när de visade upp sina saker på skolan.

Flera i min klass har samma problem, så imorgon blir det en mass-reklamation till ABC-gruppen..

Skönt att man fick rätt att skicka tillbaka det åtminstone, hoppas bara att de lyckas returnera och lösa problemen medan vi är på Mallorca (7 dagar kvar...)

2009-03-22
22:42:16

Schema v.13


Jaha, nu är det snart dags för sista veckan innan det ska tillbringas fem veckor på Mallorca :) Det är väl ännu en sak som inte riktigt har kommit fram till verkligheten, men det kommer säkerligen i veckan!Har även fått ett litet önskemål från min klasskamrat som gärna vill ha kritik på sitt projektarbete, en demo han har spelat in under det här året. Låtarna finns upplagda på hans MySpace-profil: [länk]. Kritiken skriver ni antingen direkt på hans sida eller här i bloggen som en kommentar..

2009-03-22
22:36:08

Önskemål

För er som inte märkt det har jag nu under kvällen tagit bort både kravet på namn och mailadress samt högerklicksskyddet. Båda dessa åtgärder gjordes efter önskemål från mina läsare :)De ska dock inte känna sig helt "skyldiga", eftersom jag själv har funderat på att ta bort dem tidigare.. Här har ni mina anledningar:

Kommentarskravet
Helt meningslöst på min sida, eftersom jag dels får förhållandevis lite kommentarer (= ni är för dåliga på att kommentera ;)). Dels om någon kommenterar anonymt saknar jag bara möjligheten att besvara kommentaren (oavsett innehåll), något jag alltid gör annars.

Högerklicksskyddet
I början hade jag det eftersom alla andra hade det för att skydda sina designer. Dock är det väldigt lätt att gå runt sådana skydd (inget jag kommer berätta för de som inte redan kan det), och jag har inte heller något att dölja i min primitiva design.

Om det finns något ni är intresserade av att ha i alla fall, bara kontakta mig så kan jag skriva ett inlägg om hur jag har gjort istället för att ni bara ska "sno" det..Missa inte min kompis nysläppta demo, som finns här: [länk]

2009-03-22
19:42:27

Rundade kanter

Fick en fråga från Diino om hur man skapade rundade kanter på sina olika bloggdelar (header, content, side). Så här fixar man dem i Photoshop.


1. Skapa ett nytt dokument med bredden och höjden du vill ha på den specifika delen. Tänk på att Bakgrundsinnehåll ska vara inställt till Genomskinlig, precis som bilden ovan. I exemplet tänkte jag fixa en rundad kant för nederdelen på min meny.

2. Högerklicka på verktyget Rektangel i menyn till vänster, och välj Avrundad rektangel i listan som dyker upp.

Som ni ser här till höger är snabbkommandot (kan skilja mellan olika versioner) U, så på så sätt kommer du direkt till funktionen.


3.
När verktyget är valt dyker det upp lite vanliga inställningar strax under menyraden (se ovan). Där kan du ställa in vilken radie du vill att dina kanter ska ha. Jag väljer att ha 10 px, vilket jag tycker är lagom. Det är förstås helt upp till dig själv vilken radie du vill använda, se bara till att komma ihåg den om du vill ha bloggen konsekvent.

4. Nu är det bara att rita ut din rektangel i det dokument du jobbar med. Se bara till att du valt rätt färg och form.

5. Spara din bild som .gif eller .png, eftersom de genomskinliga hörnen inte märks av om du sparar som .jpg.

5. Mitt resultat, efter att jag lagt till lite text blev så här:


(det svarta är bara tillagt för att man ska se de rundade hörnen)


2009-03-22
15:34:02

Segern är vår...

"Segern är vår, segern är vår, vi har vunnit, segern är vår!""Hök vårt kära handbollslag,
Hök vi hyllar dig idag,
god kamratskap, goda vänner,
det är det som är det Hök vi känner.
När vi vinner varje gång,
då sjunger vi vår sång.
Heja Hök, friskt humör,
Heja Hök, det är det som susen gör!
SEGER!"
"När HK Hök (När HK Hök),
tar två poäng
(tar två poäng),
När HK Hök tar två poäng,
då blir det jubel på läktar'n,
när HK Hök tar två poäng!"Ett stort FÖRLÅT till alla Halmstadsbor som inte fick någon vidare nattsömn igår när vi drog runt på gatorna efter segern i division 4..

Det har fortfarande inte sjunkit in ordentligt, kanske har det lite med att göra att jag inte kan vara med och spela nästa säsong.. Men det är grymt roligt att få vara med och vinna en serie, så jag klagar inte! Att få spela med ungefär 200 personer på läktaren som ger en stående ovationer är helt sjukt!

Jag avslutar med en bild på vår tränare och avbytarbänken strax innan slutsignalen:

Det är vår tränare, Marcus Artursson som står närmast och nästan gråter ;)
Foto: Tommy Paulisson, Laholms Tidning

2009-03-20
22:35:32

Nu kör vi Hök!

Rubriken är något som ni som läst åtminstone ett eller flera matchreferat har stött på. Det är nämligen vår tränares favoritmening den här säsongen, som en slags vattenstämpel på att det är han som skrivit.

Nu är det bara 16 timmar kvar till seriens absolut viktigaste match, och här är förutsättningarna:

Vinst eller oavgjort
Serieseger samt division 3 nästa säsong

F
örlust ( < 18 mål )
Andraplats i serien, kval till division 3

Förlust ( 19 mål < )

Snöplig tredjeplats och division 4 nästa säsong igen..Morgondagen bjuder, förutom på matchen, även på lite förberedelser inför Mallorca. Ska in till Halmstad och ordna lite saker inför resan som man kan behöva. Undrar bara hur många affärer som säljer badshorts i mars :P

Jag får ta och missbruka min tränares standardmening, men det är verkligen nu det gäller!

NU KÖR VI HÖK!

2009-03-20
00:07:48

Mina UF-inköp

Under gårdagens arbete kunde man ju inte hålla sig borta från att köpa några utav alla varor som såldes, nya idéer som kommit upp eller helt enkelt en vidareutveckling på något som redan finns. Här ska jag redovisa vad jag har köpt och, om det är möjligt, berätta hur ni kommer i kontakt med dem för att köpa samma sak.BeeFree UF
"Vi vill med vår unika produkt BeeFree förenkla friluftslivet för barnfamiljer. Tack vare den snygga designen och den enkla lösningen skyddar vårt flexibla lock mot oönskade överraskningar från djur och natur!"

Jag köpte ett par glas med mig hem, för att själva idén är helt genialisk. Vem har inte fått sand i drickan när man varit på stranden?

Så här köper du
På deras hemsida, www.beefreeuf.se, kan du skicka in din beställning via ett formulär.Possible UF
"Vi ska med hjälp av matematikutvecklare skall förstärka ditt barns matematiska kunskaper med den enda matematikboken som utformats utifrån lågstadieelevers egna önskemål."

En bok som passar helt perfekt till min lillasyster som just nu går i ettan. Att ha en extra bok hemma att räkna i och göra matte roligt väger på många sätt upp de ganska ofta tråkiga uppgifterna i den vanliga matteboken.

Så här köper du
På deras hemsida, www.possibleuf.com, kan du skicka din beställning (om formuläret är taget i funktion), annars mailar du till: possibleuf@hotmail.comPiece of Kaka UF
"Vi förenklar familjelivet genom att alla tårtbitar numera blir exakt lika stora!"

En väldigt smart produkt, som jag dock tycker kan utvecklas ett steg till. Träbiten som håller isär plåten är nämligen fast, där jag hellre hade sett en rörlig version så att man också kan ställa storleken på bitarna..

Så här köper du
Gå in på deras hemsida, pieceofkakauf.webs.com, och beställ.Bitts UF
"Trött på att glömma vad ni skulle handla i mataffären? Vi har lösningen!"

En väldigt fiffig produkt, med magnet för att hängas upp på kylskåpet, fästanordning för inköpslistan samt en "tiokrona" till kundvagnen som även gör att du alltid har med dig din inköpslista när du går runt i affären.

Så här köper du
Skicka ett mail till bittsuf@live.se, och uppge att du är intresserad av att köpa.Slutligen, lite reklam för vårt gamla företag med vår produkt, en nödladdare till mobiltelefoner.

PhoneJoJ UF
"Vi vill erbjuda en enkel, lättillgänglig och smart lösning på ett problem som de flesta någon gång upplevt: Mobilbatteriet är slut!"

En smidig produkt att ha med i handväskan eller i bilen. Ett AA-batteri är det enda som krävs för att den ska fungera och ett sådant hittar du i närmsta butik, oavsett var du befinner dig. Våra fem olika adaptrar täcker också 75% av den svenska mobilmarknaden, så det är en flexibel produkt också.

Så här köper du
Antingen skriver du att du är intresserad här i en kommentar, eller så mailar du till jonas@jpromotion.se (skriv gärna "PhoneJoJ" som ämne)

2009-03-19
19:25:15

Alla vinnare

Här är vinnarna i samtliga tävlingar från UF-mässan i Varberg igår:

Bästa Affärsplan
Piece of Kaka UF, Aranäsgymnasiet [länk]

Bästa Årsredovisning
PhoneJoJ UF, Drottning Blankas gymnasieskola (Halmstad) [länk kommer...]

Bästa Hemsida
Tapet UF, Kattegattgymnasiet [länk]

Bästa Logotype
Piece of Kaka UF, Aranäsgymnasiet [länk]

Bästa Vara
Possible UF, Osbecksgymnasiet [länk]

Bästa Tjänst

Pinsamt UF, Da Vinci Kattegattgymnasiet

Bästa Innovation
Kenyaprojektet UF, Kattegattgymnasiet

Miljöpriset
Joya UF, Sannarpsgymnasiet

Bästa Säljare
Sofie Gustafsson, Move Magazine UF, Sturegymnasiet

Bästa UF-företag
Piece of Kaka UF, Aranäsgymnasiet [länk]

Årets UF-skola
Vildmarksgymnasiet, Hylte

Årets UF-lärare

Per-Ola "Pelle" Bengtsson, Halmstad Praktiska Gymnasium

2009-03-19
19:04:29

Bästa årsredovisning!

Under invigningsceremonin delades ju fyra priser ut som jag skrev i förra inlägget, och ett av dessa var till UF-företagare från förra året, Bästa Årsredovisning 2007/2008.

Här är motiveringen:
"För ett kreativt val av produkt, en proffesionellt utförd marknadsundersökning som i sin tur ledde till en mycket framgångsrik försäljning. Allt detta paketerat i en snygg layout och ett innehåll som engagerar läsaren.

En årsredovisning som inspirerar och bör läsas av såväl halländska företagsledare som blivande UF företagare.
"

Vinnaren var:
PhoneJoJ UF, Drottning Blankas gymnasieskola, Halmstad!
Helt enkelt jag och min kollega Johan, som därmed tog vårt tredje guld i Halland!


2009-03-19
18:59:29

Våga vara egen 2009

Nu ska ni få en bra sammanfattning av min gårdag, med vissa utelämnanden till nästa inlägg..Dagen började redan 04:30 när det var dags att stiga upp. En halvtimmes förberedelser innan resan mot Varberg kunde börja. Stannade till vid skolan i Halmstad och blev upphämtad av min gamla företagskollega Johan för samåkning.

Vi kom fram till Sparbankshallen 06:30 och gjorde oss i ordning för att vara redo innan 07:00 då incheckningen började. Det droppade in UF-företag efter UF-företag och när klockan var 11:00 hade samtliga montrar (153 st) blivit uppsatta samt alla elever på plats. Det var nu dags för invigning!

Invigningen ägde rum i en lokal bredvid mässhallen, så samtliga UF-företagare lämnade lokalen och satte sig redo för att starta upp mässan. Det delades ut priser till Bästa affärsplan 2009, Bästa Årsredovisning 2007/2008, Bästa Logotype 2009 samt Bästa Hemsida 2009. Pristagarna kommer listas i nästa inlägg.
Efter invigningen där vi även fick höra Idol-Robin sjunga, gick jag till vårt "kontor" och träffade honom och Alice, som också var där för att sjunga lite..

Fick dock lämna kontoret efter ett tag för att kunna ställa upp på frågor och liknande som eventuellt dykt upp bland utställarna. Gick även runt och kollade in alla möjliga idéer som fanns, både nya och gamla och blev väldigt inspirerad till att återigen ha ett eget företag.

Mässans öppettid mellan 12 och 16 gick fort, och det blev dags för allmänheten att lämna samt dags för UF-företagarna att avsluta dagen. Återigen var det en ceremoni i lokalen bredvid så alla fick lämna hallen.

Jag och Johan blev dock kvar, eftersom vi blivit tilldelade montervakten under avslutningen. Så 1½ timme fördrevs genom att gå runt bland montrar som man redan sett ett antal gånger redan. Fick mota ut lite folk som inte skulle vara där också, eftersom vi ansvarade för elevernas värdesaker.

Vid halv 6 var avslutningen klar och det var dags för städning av lokalen. Samtliga montrar revs ner och togs med hem / slängdes, och vi funktionärer hade fullt upp att kontrollera samtliga så att de hade skött det snyggt.

Det slutade med att jag lämnade lokalen vid 19:30 och var inte hemma igen förrän 21:00. En lååång, men rolig, dag :)

2009-03-19
00:08:04

Den som väntar...

... på nåt gott väntar aldrig för länge!

Det blev en liten specialtolkning, men det får ni ta. Anledningen till detta är att jag efter nu snart 21 vakna timmar börjar bli lite trött och känner att det nog är dags för sängen.

Imorgon ska ni dock få veta vad som hände på Våga Vara Egen, Halland 2009 :)

2009-03-17
23:17:49

300 timmar kvar...

... till planet lyfter, det är helt sjukt!

S3 Halmstad, TU3 Varberg och TU3 Falkenberg, snart är vi på Mallorca!

2009-03-17
22:42:27

Innan säsongen

Kvällen har gått åt till att kolla på tv, mitt favoritprogram House, samt att skriva ihop min tävlingsplanering/-budget för golfsäsongen 2009.

Det är svårt att hålla koll på alla tävlingar så här i förväg, men jag känner att jag åtminstone fått lite koll på allting nu. Loggade in på golf.se också, och fick se min golfranking..

Nu blir det sängen, ska upp 04:30 imorgon :O!

2009-03-17
19:04:07

Nu är vi på gång

Har precis avslutat en del samtal om den avslutande matchen i serien som vi ska spela på lördag. Det är nämligen så att vi lyckats ordna en sponsor, och alla saker är precis klara.

För att inte vara så tråkig och bara berätta allting med text, kör vi en bildvisning på hur vår flyer ser ut :)


2009-03-16
23:36:31

Total omväxling

När jag kom hem från skolan idag var jag på ganska hyfsat humör, trots tågförseningen på 50 minuter i morse. Vi hade som ni säkert sett på schemat bara en lektion, tyska, där vi bara pratade i två minuter innan vi slutade.

Jag åt lunch på skolan också,  Kyckling Tikka Masala med ris stod på menyn och för en gångs skull var det gott :)

Efter lunchen upptäckte jag att våra studentkläder kommit också, vilket ytterligare höjde humöret.. Dock sjönk det ganska snabbt igen efter att jag upptäckt att den tröjan de hade med som provtröja inte alls stämde överens med den verkliga storleken. Det blir reklamation på den och ett litet - till ABC-gruppen.

Väl hemma, efter 3,5 km promenad från järnvägsstationen hade vi fått ett brev i brevlådan addresserat till mig.. Alltid lika kul att få brev, eftersom det är så sällsynt. Inuti låg en liten "smyckebox" som innehöll en guldmedalj från golfklubben eftersom jag förra året vann KM (klubbmästerskapet) för herrjuniorer (t.o.m. 21 år). Mitt humör höjdes snabbt igen och man blev lite stolt :D

Mina humörssvängningar var dock inte slut med det, utan mitt återvunna humör fick sig ytterligare en smäll på handbollsträningen nu ikväll. Jag misslyckades i princip med allt, det enda jag kunde var att springa och köra fys, och hur kul är det?

Nej, den här dagen får helt enkelt bara ett -- (dubbelt minus) från mig och skall genast glömmas bort. Imorgon är det rättskunskapsprov och fysikrepetition inför provet vi ska ha nästa vecka..

2009-03-16
19:06:39

Förhindra anonyma kommentarer

Min "kompis" Diino frågade mig häromdagen om man på något sätt kunde fixa så att de som kommenterade var tvungna att fylla i namn och mailadress. Jag hade inget bra svar, eftersom jag inte riktigt är fullständigt insatt i just sån kod.

Han vände sig istället till Krille på bloggdesign.nu, och han kan verkligen det där med bloggdesign.

Jag har inkluderat funktionen på min blogg, så numera är det obligatoriskt att fylla i ett namn samt en mailadress innan du skickar iväg en kommentar till mig ;)

Missa inte hans otroligt snygga nya sida, med en massa olika funktioner: bloggdesign.nu

2009-03-16
16:39:07

Schema v.12

Det märks att vi närmar oss Mallorcaresan, mitt schema minskar och minskar i intensitet allt eftersom..På onsdag är jag ledig, men då ska jag istället medverka på Ung Företagsamhets regionala Våga Vara Egen-mässa i Varberg.

2009-03-15
22:44:53

Kvalplatsen säkrad

Dagen efter Melodifestivalen är här och som vanligt kommer tidningarna med löpsedlarna "Vann rätt låt?" och "SKANDAL: Det gick inte att rösta!". Jag tog upp detta i mitt förra inlägg, så nu lägger vi inte mer kraft på det.Istället flyttar vi fokus till Ängelholm där vi idag mötte HS Sierra i division 4. Det som i tabellen såg ut att vara en utklassningsmatch på förhand hade på sista tiden blivit en tuffare och tuffare match med tanke på deras hemmaresultat mot de övriga topplagen.

Vi gick därför in med fullt fokus, vilket vi i och för sig gjort oavsett, för att få med oss bra målskillnad och därför ett bättre utgångsläge inför serieavslutningen hemma mot Eslöv. Efter en kvarts uppvärmning var vi redo för match, en sådan som började väldigt anfallsinriktad.

Efter åtta minuter hade nämligen lagen tillsammans gjort 12 mål, vilket är ganska mycket i handboll. Vi hade dock tagit ett litet kommando och vi arbetade till oss en större och större ledning.

I paus var avståndet 12 mål, något som nästan var i underkant i förhållande till differensen mellan lagen. I omklädningsrummet snackade tränaren om att Eslöv (vår största konkurrent om kvalplatsen) hade vunnit tidigare i helgen med 18 mål. Om vi skulle tangera deras vinst hade vi i princip garanterat oss själva en kvalplats

Andra halvlek började trevande för båda lagen, och Sierra tog faktiskt in och låg bara under med 10 mål ett tag. Det var dock en kortvarig glädje för dem, eftersom vi började få tag i dem bakåt och därmed fick vi en massa kontringsmöjligheter och avståndet var "helt plötsligt" (efter 15 minuter) 20 mål..

Vi fortsatte spela på, men slarvade lite på slutet.. Dock skrevs ändå slutresultatet till 44-23, något som var väldigt viktigt för oss. Avståndet till Eslöv är därmed 2 poäng samt 37 plusmål i vår favör. Det innebär att de måste vinna med mer än så i sista matchen mot oss i Lagaholmshallen för att komma på kvalplats, en plats vi därmed är ganska säkra på att ta hem.

Den avslutande matchen mot Eslöv gäller dock fortfarande ganska mycket, med tanke på att om vi vinner den tar vi hem seriesegern och därmed en direktplats (inget kval) till division 3. :) Tollarp möter Knislinge hemma dagen innan, så innan vi börjar spela kommer vi ha förutsättningarna helt klara.Detta blev ett extremt långt inlägg, ni som inte är intresserade av  handboll eller väldigt intresserade av mitt liv har antagligen redan slutat läsa (vilket innebär att den texten är helt onödig), men ni som läser detta har äntligen nått slutet! Tack för att du läst allt :)

2009-03-14
23:36:52

Man måste sticka ut!

Det har blivit en massa Melodifestival i de senaste inläggen här på bloggen, så jag tänkte avsluta med ett inlägg med lite tankar från mig angående detta fenomen.Tanke 1: Vem har störst chans i Eurovision?
Tidigare år har Sverige skickat "vanliga" schlagerlåtar till Eurovision och finns det någon som missat vad vi har uppnått för resultat? För er som missat, totala bottennapp.
Finland chansade för något år sedan på att skicka en lite ovanlig låt, Lordi, till Eurovision, och hur gick det? Jo, de vann!

Att delta med en låt som väcker uppmärksamhet tror jag är nyttigt, eftersom man annars bara smälter in i mängden. Så jag säger: Bra röstat Sverige, och lycka till i Moskva Malena!Tanke 2: Vem tar hem pengarna?
Med tanke på den senaste tidens mediala uppmärksamhet på "piratindustrin" skulle jag vilja skriva lite kring Melodifestivalen. Vilka låtskrivare är det som tjänar STIM-pengar varje gång deras låt spelas? Jo, det är såklart Ingela Pling Forsman och Fredrik Kempe, de som har minst två låtar i final.

Hur rättvist är det? Med tanke på att det säkerligen skickas in 2000 bidrag till Melodifestivalen varje år, så borde ju dessa två skicka in minst 10-20 var. Jag tycker att det är dags att vi släpper in lite nya förmågor i festivalen, så att vi kanske får lite omväxling på låtarna? Eller vad tycker ni?

En ny regel inför nästa års Melodifestival tycker jag ska införas: Max 1 låt per låtskrivare, så får vi en betydligt roligare festival!Tanke 3: Eurovision Song Contest, är det verkligen en sångtävling?
Svaret nuförtiden är tyvärr nej, eftersom allting handlar om ekonomi och politik. Det land som har flest grannländer eller helt enkelt bäst relationer med andra europeiska länder vinner Eurovision, så enkelt är det.

Att den svenska artisten då åker ut i Europa på promotion-turné är väldigt intressant, för vilka röster är det vi försöker vinna? Förhoppningsvis gör Malena Ernmans namn lite skillnad i den här saken, med tanke på att hon redan nu har en bokning till Barcelona 2013 :OTanke 4: SKANDAL: Jag ringde och röstade, men kom inte fram!
Jag säger bara, sluta klaga! Hur troligt är det att bara de som ringde på ett annat bidrag än det som vann inte kom fram? Jag skulle säga att det troligtvis är lika stor del av anhängarna till Malena som inte kom fram och kunde rösta. Det är bara det att de inte skriver till alla tidningar och forum och skyller på SVT.Nu har jag skrivit klart kring Melodifestivalen för i år, Eurovision Song Contest går nämligen av stapeln när jag sitter på ett plan hem från Mallorca den 1 maj. Men jag önskar ändå Malena ett stort lycka till i finalen!

2009-03-14
22:25:01

Njutning

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...

Någon som har sett chatten på Melodifestivalens hemsida? Där kommer allas tankar fram, och den ena är bara mindre intelligent än den andra :P

För att få er ett gott skratt, gå in här och njut: [länk]Nu ska jag ta och dejta min säng, så att man är lite pigg inför matchen imorgon :)

2009-03-14
22:11:29

Vann rätt låt?

SJÄLVKLART!

Efter att ha sett finalen var det enligt mig självklart att vi skulle skicka Malena Ernman till Moskva. Hon utstrålar sådan energi och glädje samtidigt som hon är extremt professionell i sitt agerande. En opera-låt kan också göra succé i Europa tror jag.

De andra bidragen blev bara svagare och svagare under kvällen, då de bara är påbyggnader av tidigare schlagerlåtar.Jag undrar om den Internationella juryn är glad över sitt val, med tanke på att hon placerades på näst sista plats av juryn + svenska folket. Av de 14 poäng hon tog hem var 8 från juryn som skickade henne till finalen ;)

Den jag tycker mest synd om är Molly Sandén, som inte ens skulle blivit slagen av Sofia. Att hon sen inte har någonting med toppstriden att göra var ganska väntat.

2009-03-14
20:00:37

Nu börjar det!

Melodifestivalsfinalen 2009, SVT1!

2009-03-14
16:19:12

Så tror svenskarna

Melodifestivalfinal i Globen ikväll, och åsikterna är många. Så här ser statistiken ut hos våra största spelbolag online. Oddsen är hämtade 15:30.Bidrag Bet365 Betway Unibet
Måns Zelmerlöw - Hope & Glory 3,00 2,80 4,50
Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
 5,50 3,90 5,00
Agnes - Love Love Love
 17,00 13,00 25,00
H.E.A.T - 1000 Miles
 10,00 11,00 15,00
Emilia - You're My World
 61,00 75,00 85,00
Alcazar - Stay The Night
 7,00 13,00 6,50
Sarah Dawn Finer - Moving On
 13,00 16,00 15,00
E.M.D. - Baby Goodbye
 6,50 6,00 6,50
Sofia - Alla
 76,00 80,00 100,00
Molly Sandén - Så vill stjärnorna
 21,00 22,00 35,00
Malena Ernman - La voix
 2,75 2,80 2,95En sammanfattning:
Det är svårt att få en riktig uppfattning om vad svenska folket anser vara det bästa bidraget, men enligt tabellen här ovan ser topp-3 ut så här:


1.
Malena Ernman - La voix
2. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
3. Caroline af Ugglas - Snälla, snälla

Dessutom är ytterligare en plats ganska säker enligt oddsen och det är sistaplatsen. För mig är det inte helt oväntat att den platsen är satt till Internationella juryns bidrag, eftersom det inte är någon som röstat fram Sofia till finalen utan hon har fått en "gratisplats".

Missa nu inte finalen, 20:00 i SVT1.

2009-03-14
16:18:18

Final ikväll!

Jaha, nu är dagen inne när vår deltagare till Eurovision Song Contest i Moskva ska utses. Vem hejar ni på?

För min del finns det två eller tre favoriter, och dessa är (startnummer inom parantes):

(1.) Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
(7.) Sarah Dawn Finer - Moving On
(11.) Malena Ernman - La voix

I nästa inlägg kommer en sammanställning av vad det svenska folket tror, enligt våra största onlinespelbolag.

2009-03-14
14:44:51

Grillad vs. RAW

Liggande i sängen var ju TV:n en väldigt bra kompis :) Jag såg både premiären av Grillad samt säsongsavslutningen av RAW, så jag tänkte att ni skulle få en liten recension av dessa program.Grillad (SVT1 fredag 21:00) [länk]
Thomas Järvheden är programledare för det nya programmet Grillad på SVT. Programidén går ut på att en känd person skall grillas av ett antal komiker samt två av personens vänner (också kändisar/komiker).

Mina tankar:
Visst är det en rolig programidé och vi har en massa duktiga komiker i Sverige, men jag tyckte att programmet blev lite uttjatat efter bara halva programtiden. Anledningen till det skulle jag säga är att det endast är en utsatt person per program. En förbättring, enligt mig, hade alltså varit att ha ytterligare en person, så att det inte är samma
person som hackas på ett helt program.

Betyg:
RAW (Kanal 5) [länk]
Raw Comedy Club sänder vissa föreställningar på Kanal 5. Grundidén för Raw är att inga skämt skall censureras, det är tillåtet att skämta om precis vad som helst.

Mina tankar:
Som jag skrev kring Grillad är de svenska komikerna väldigt duktiga och Raw är en väldigt bra scen för dem. Ibland kan skämten bli grova, men eftersom man från början vet att allt är tillåtet är det ändå ingenting man tar illa upp utav. I gårdagens program var det Martin Soneby och Thomas Järvheden som stod för underhållningen, vilket enligt mig var en riktigt bra kombination. Under det 30 minuter långa programmet hinner båda få till en hel del klockrena skämt och det blir aldrig tråkigt, något som är mycket viktigt i dagens tv-konkurrens.

Betyg:

2009-03-14
14:07:20

Fredag

Förlåt för dålig uppdatering, men jag ligger nerbäddad i sängen förkyld och med huvudvärk. Det är ingen höjdare med tanke på att vi har match imorgon eftermiddag.

Gårdagen spenderades dock i Mästocka hos min projektarbeteskollega Fredrik och vi fortsatte ringa sponsorer samt fixa lite på hemsidan. Dagen resulterade i ett bra resultat, vi är numera uppe i 3500 kr till nästa säsong. Det är väldigt många som är intresserade av en plats på vår hemsida [länk] vilket är väldigt roligt att veta som skapare..

Efter 4 timmars arbete med projektet var det så dags att fixa kläder till balen den 31 maj. Åkte till Lindquists Herrekipering i Skottorp och ordnade en frack :). Måste säga att det kändes ganska ovant att vara så uppklädd.

Väl färdiga där åkte vi hem och åt tacos innan jag la mig i sängen för att tillfriskna innan söndag. Vet väl inte riktigt hur bra jag lyckades, men lite friskare känner jag mig i alla fall :)

2009-03-12
18:41:00

Vill ha din åsikt, igen..

Den här gången hoppas jag att någon mer kan svara, och självklart har det med min fundering om att köpa en systemkamera att göra..Så, har du någon erfarenhet av Canon EOS 450D?
Var snäll och förklara vad du tycker om den, både bra och dåliga saker, om det nu finns..

2009-03-12
18:38:17

Lite besviken..

.. dels på att jag totalt fått in två kommentarer på mitt förra inlägg.. TVÅ! Under hela dagen igår var ni 48 stycken som var inne på min blogg, och jag la bara in ett inlägg för att ni endast skulle se det när ni kom in ;)

.. dels på mitt immunförsvar, som verkligen inte pallar med någonting. Jag är både förkyld och har ont i halsen, ingen bra kombination..Men jag kan inte leva efter mitt motto "Om man inte ger upp har man inte förlorat" utan att se någonting positivt, och det positiva just nu är:

.. jag har fixat lite extra funktioner till gästboken på www.hkhok.se (det går numera att radera de inlägg man själv har skrivit)

.. jag ska nog köpa en Canon EOS 450D ikväll eller imorgon :)


2009-03-10
23:58:50

I need feedback!

Alla ni 50 besökare som kommer gå in på min sida det kommande dygnet, alltså den 10 mars, skulle jag gärna vilja att ni går in på följande sidor och sedan snabbt och enkelt skriver era åsikter i en kommentar till det här inlägget.

Sida 1: www.hkhok.se (mitt projektarbete, NYHET: gästboken!)

Sida 2: www.jpromotion.se (mitt eget företag, NYHET: hela sidan!)

Sida 3 besöker du just nu, vad vill du förändra/förbättra/veta mer om?En alldeles utmärkt kommentar skulle se ut ungefär så här:
(kopiera in den i kommentarsfältet, och skriv in dina egna åsikter)

Namn, mailadress och bloggadress ifyllt (så att jag kan tacka för hjälpen och kommentera kritiken)

*Sida 1:* Jag tycker att sidan är väldigt rörig, jag förstår inte vad den handlar om..

*Sida 2:* Mycket snygg sida, den är ju inte riktigt klar ännu heller verkar det som.

*Sida 3:* Bloggdesignen är lite stel, men annars är det bra. Vill gärna ha mer tips till Photoshop.Glöm inte bort att du får tycka precis vad du vill, jag kommer inte bli ledsen över det. Jag kommer nog istället bli glad för att någon vågar påpeka någonting som de tycker är fel/fult/konstigt. Om ni undrar vad * (stjärnan) betyder i mitt "svar", så gör det texten fetstilt, och det var bara en "specialeffekt" jag la in..

Ett STORT TACK till alla som svarar!

2009-03-10
17:40:34

Studenten närmar sig...

Först var det dags för den sista Mallorca-träffen, bara 20 dagar kvar nu :D

Väl tillbaka från Falkenberg står det två gigantiska lådor utanför cafeterian på skolan och det visar sig vara våra studentmössor med tillbehör :)

Studentvisselpipan, fotograferad ovanpå studentmössan, så lite av broderierna syns...

För övrigt bara 94 dagar kvar till studenten!

2009-03-09
23:47:41

Serieledning!

Efter matchen igår och dagens ytterst sköna beslut från tävlingskommitén på Skånes handbollsförbund ser tabellen numera ut som följer:


Tabellen är hämtad från vår hemsida (mitt projektarbete) www.hkhok.se


Nu återstår det endast två matcher för laget, och våra två motståndare är Sierra samt Eslöv. Vinner vi nästa match mot Sierra är vi med största sannolikhet klara för minst kval till division 3 nästa år. Dock satsar vi allt för att vinna även den sista matchen mot Eslöv för att därmed kunna knipa direktplatsen till division 3..

Dags för sängen för min del, det sista Mallorcamötet äger rum imorgon och nu är det bara 20 dagar kvar :D

2009-03-09
19:27:38

Matchreferat

För er som inte har läst alla, eller kanske inget, skriver jag nu ut det senaste matchreferatet här i bloggen. Det är min tränare/coach som skrivit, hans blogg hittar ni här: [länk]Då var det dags för en ännu en match i ”borgen” mot Hässleholms HF 2. Vi hade under veckan haft en bra uppladdning inför matchen. I måndags var det tuff fysträning och torsdags spelträning. Nu när alla är tillbaka är det mycket tuff konkurrens om platserna, och det har börjat märkas på träningarna. Tyvärr har jag inte så mycket skvaller att berätta den här veckan. Killarna blir tystare och tystare… Kalle sitter dock på Kanarieholmarna och sörplar paraplydrinkar. Välförtjänt efter många tuffa matcher...

Eftersom vi skulle möta Hässleholms farmarlag visste vi inte riktigt vilka spelare de skulle komma med. Vi hade väldiga problem på bortaplan att slå dem, så jag krävde fullt fokus på match. Killarna visste vad som behövde göras. På förhand trodde jag på en svår match, men så fel jag hade… När jag har samling med grabbarna för att gå igenom de sista taktiska detaljerna så ringde mobilen. Det var Hässleholms lagledare. De har glömt hela sitt matchställ, en bragd som är svår att slå. Jag ficka rota runt bland våra gamla matchställ, och fann ett tight ställ från 80-talet. De nio ”utvalda” Hässleholmskillarna verkade inte helt nöjda… och inte blev det bättre när de fick ta på sig västar också…

Matchen började i ett högt tempo. Vi fick bra träff på dem direkt och rycker till oss en ledning med fyra mål. Hässleholm drabbas direkt av utvisningar och det gör inte det hela lättare för dem. När även en övertänd HHF:are vid namn Gustav Ingvarsson får sin tredje utvisning och rött kort efter 15 minuter, ser deras bänk väldigt, väldigt tunn ut. Vi slarvar och stressar dock en hel del med avsluten samtidigt som deras målvakt spelar bra. Men tack vare bra tryck i kontringarna leder vi med 19-7 i halvtid.

I halvlek pratade jag bara om att fortsätta fokusera. Vi har haft en tendens att slappna av i början av andra halvlek när vi har haft en stor ledning. Eftersom målskillnaden kan bli avgörande var det viktigt att försöka bättra på den. Även om spelet böljar fram och tillbaka, med ibland lite mindre väl valda avslut, lyckas vi utöka vår ledning. Vi kommer med bra fart i anfallsspelet och Hässleholm orkar inte hålla emot. Dessutom är försvarsspelet kompakt och mycket bra, med Dymne och Weiber i spetsen. Där bakom spikar Pelle igen buren, för de få bollar som kommer igenom. Vi bjuder den stora publiken på en del delikatesser, bland annat när Johan lyckas få målvakten att sätta sig på ”ändalykten” på en straff och sen bara flippar in den över honom. Vackert! Matchen rinner iväg och vi gör som vi vill. 36-11 blir slutresultatet och matchen blir lättare än förväntat. 25 plusmål är inte heller fel att ta med sig. Egentligen finns det inte mycket mer att säga, förutom att den här serien ibland är fruktansvärt ojämn…

Vi har nu skaffat oss ett utmärkt utgångsläge för fortsättningen. Vi tar dock en match i taget och ser hur långt det räcker. Nästa helg har vi vår sista bortamatch mot Sierra från Ängelholm. Ännu en svår bortamatch, som vi måste vinna. Men det är bara att fokusera och köra på! Sen väntar en tuff hemmamatch mot Eslöv, lördagen den 21/3 kl. 14.45. Då är ni varmt välkomna att besöka Lagaholmshallen igen!

Nu kör vi Hök!Detta och liknande matchreferat kan ni läsa på vår hemsida, ibland med ännu mer skvaller och en hel del om min projektkollega Fredrik Andersson. Här nedan kommer länkar till samtliga matchreferat för matcherna den här säsongen:

Eslöv (borta): [länk]
Sierra (hemma): [länk]
Hässleholm (borta): [länk]
Knislinge (hemma): [länk]
Kristianstad (borta): [länk]
Näsby (hemma): [länk]
Tollarp (borta): [länk]
Sölvesborg (hemma): [länk]
Bjärnum (borta): [länk]
Sölvesborg (borta): [länk]
Tollarp (hemma): [länk]
Näsby (borta): [länk]
Kristianstad (hemma): [länk]
Knislinge (borta): [länk]
Hässleholm (hemma): [länk]

Det är fritt fram att läsa samtliga!

2009-03-08
23:05:57

Varmt välkomna!

Gick precis in på min egen blogg och kollade runt lite.. upptäckte då att jag fått flera nya besökare, två nya bara idag :D

Det är jätteroligt att folk vill läsa min blogg, och jag hoppas att ni som läser är nöjda :) Annars får ni helt enkelt säga till!

Jag har fortfarande inte fått in så många svar som jag önskade på min fråga till er läsare, men det löser väl sig precis som allt annat här i livet.Nu vill jag ha lite feedback på min nya företagshemsida: www.jpromotion.se.

Säg precis vad ni tycker, för det är det som gör att jag kan förbättra sidan! Jag bryr mig inte om ni tycker att den är jättedålig, för då finns det helt enkelt bara saker att förbättra. Så säg allt!

Ni kan dock ignorera innehållet ganska mycket, eftersom jag har lagt ner mest tid på att göra klart designen..

2009-03-08
22:23:44

Utklassning

HK Hök 36 - 11 Hässleholms HF
Det är inte kul att spela såna här matcher, vinsten är klar efter ca 10 minuter då vi leder med klara 7-2. Därefter så spelar vi runt på hela laget, alla får speltid och vi drar ifrån sakta men säkert..

Själv fick jag för en gångs skull spela stora delar av matchen, men jag gjorde inga mål ändå. Varje kontring jag gjorde så var deras målvakt ute och hindrade vår målvakt från att slå kontringspasset till mig. Otroligt irriterande.

Troligtvis kommer det in ett matchreferat på www.hkhok.se någon gång under morgondagen, missa inte det!

2009-03-08
18:15:52

Min söndag

... har innehållit en sovmorgon, lite fix med min nya hemsida [länk] och ett släktkalas för min lillebror (fyllde 15 i januari).

Nu är det dock dags att packa väskan för att åka in till Laholm och spela handbollsmatch! Återkommer senare ikväll..

2009-03-07
22:45:27

Kan du sluta sjunga?

Det är helt otroligt! Caroline af Ugglas röstas av svenska folket vidare till finalen i Melodifestivalen 2009. Det är inte sant.. Vad är det som "vi" ser i den låten och framförandet?

Nu ska jag berätta vad jag ser.. Jag ser en kvinna iklädd nån form av klänning som lika gärna kunde varit en gardin som var lindad runt kroppen. Lite som en tub skulle jag förklara den. Till det har hon sina "underbara" turkosa gummistövlar, som om det skulle kunna svämma över i lokalen i Norrköping. Sången är väl inget att prata om, visst kan hon sjunga om hon vill, men låten och själva framträdandet gör att även sången får en att känna konstiga känslor..

Som protest från min sida till att hon gick till Globen, skall jag nu ge henne fyra röster i finalen. Tror nästan att man ska starta en Facebook-grupp bara för att försöka få svenska folket att rösta henne till Moskva.Min dag har i övrigt bestått av att döma handboll samt umgås med lite goda vänner från Skåne. Eftermiddagen/kvällen har spenderats med sällskapsspel av alla de sorter.. Mycket roligt, vilket kanske leder till två recensioner här i bloggen också :)

2009-03-06
22:24:44

Bästa talkshowen

Har suttit och tittat på tv nu under kvällen och till slut hamnade jag på SVT1 med både Så ska det låta och Skavlan. Visst, Så ska det låta är bra,  men nu börjar det bli lite tjatigt.

Skavlan däremot, där får man både skratta, vara allvarlig och lära sig saker samtidigt. Ett ganska fulländat program enligt min mening. Under dagens program lockade han fram helt andra sidor från bl.a. vår statsminister Fredrik Reinfeldt, vi fick veta mer om radikal ärlighet och så fick vi ett gott skratt med hjälp av alla medverkande.

Detta gör att Skavlan numera är ett av mina favoritprogram på tv, för man behöver inte känna sig helt misslyckad när man sitter hemma en fredagskväll på grund av en match dagen efter eller något liknande.

Kvällen spenderades hemma hos Martin, där vi spelade Worms (ny rastunderhållning på skolan) och slappade..

Nu ska jag ta tag i min design till JPromotion.se, logotypen är redan färdig...


2009-03-06
00:14:50

Piratdebatten

Jag har precis läst igenom mina bevakade bloggar, och läste bland annat JuliaAmanda's inlägg om copyright och Ipred-lagen. Det fick mig att bli sugen på att skriva ett liknande inlägg här, så ett tack till henne för idén :)Piratkopiering är väl något som samtliga svenskar ser som något olagligt, och för många är det en teknik som de inte förstår sig på. Bara internet och datorer kan ibland vara svårt att fatta.

I PirateBay-rättegången märktes detta tydligt, för åklagaren (företrädaren för alla skivbolag mm.) hade många åsikter om hur sidan var uppbyggd, att den riktade sig till pirater och att den hade en massa filer på en server som man laddade ner.

Alla som någon gång har laddat ner något med .torrent-teknologi vet ju att detta inte stämmer. Filerna som distribueras kommer från ett stort antal datorer och delas i små bitar, och Pirate Bay har endast länkar som visar användarna var filerna finns.

När nu åklagaren vill att hela Pirate Bay ska stängas ner och grundarna ska stämmas på gigantiska summor pengar, går hon även till hård attack mot t.ex. Google, utan att veta om det.

Det är nämligen så, att Pirate Bay och Google gör precis samma saker, de distribuerar länkar som användaren anses ha nytta av. Frågan är då bara varför skivbolagen går till attack mot fyra "små" killar i Sverige, istället för att stämma Google, ett av världens största företag? Vågar de inte?

Jag väntar med stor spänning inför domen, som antagligen inte kommer bli särskilt hård eftersom de fyra killarna totalt mosat alla argument som åklagaren har lagt fram.JuliaAmanda skriver också om att hon laddar ner för fullt nu innan första april, eftersom det är då som Ipred-lagen börjar gälla. Den lagen anser jag vara grovt kränkande mot alla människors integritet, och den borde inte ens få kunna röstas igenom.

EU-domstolen har ju kommit fram till precis samma sak och uppmanar nu Sverige att avskaffa både FRA-lagen och att inte införa Ipred, eftersom det strider mot EU's grundlagar om mänskliga rättigheter.Finns det då något som man som vanlig svensk medborgare kan göra åt detta? Självklart!

Gör som jag har gjort, gå med i Piratpartiet (om du är under 26 är det Ung Pirat) occh gör din röst hörd i EU-parlamentsvalet och även i nästa riksdagsval. Det är så vi kan göra skillnad!

Dessutom har Piratpartiet en organisation som på alla möjliga olika sätt totalt förnedrar övriga partiers. De har ju knappt börjat använda internet, medan vi i Piratpartiet använder internet till allt!

Så min uppmaning, om just du vill göra skillnad:
Gå med i Piratpartiet nu, och berätta för alla dina vänner om vad vi står för!

Här registerar du dig som medlem: [länk]

2009-03-05
14:12:16

Vem är ni?

Nu har jag kommit upp i 20 prenumeranter, och av dem är jag i princip bara säker på vem två eller tre är..

Nu vill jag ha minst en kommentar från var och en av er, och om du inte är prenumerant svarar du endast på fråga två :)1. Vem är du, och vad är främsta anledningen till att du läser just min blogg?
(förhoppningsvis slipper jag samma effekt som Alexander hade på sin blogg, där han förlorade prenumeranter efter att han frågat :O)

2. Hur hittade du hit? Google-sökning, kommentarslänk eller något annat?
(kommer du inte ihåg exakt kan du ju svara på ett ungefär)Glöm inte heller att fylla i namn, bloggadress och mailadress, så att jag kan besöka din blogg med :)

2009-03-04
21:55:24

Nedräkningar

Vill bara upplysa er alla om att det nu endast är:

25 dagar kvar...

... till vi åker till Mallorca och stannar i 4½ vecka :) Fattar ni hur härligt det kommer bli? Port d'Alcudia, here we come!

100 dagar kvar...

... till vi tar studenten! Förberedelserna drog jag igång idag, med champagnefrukost och studentflak.. Det kommer bli perfekt :)Nu ska jag spendera ett litet tag framför tvn, Mallorca möter Barcelona i Spanska cupen :) TV4 Sport

Edit 23:56: Kanske tur att det är 25 dagar kvar, för det verkade väldigt blåsigt och kallt på Mallorca vid matchen..

2009-03-04
19:59:33

Behov av bloggdesign?

Under gårdagen hjälpte jag Julia att fixa mouseover-bilder i sin header, något som både hon och jag blev väldigt nöjda med resultatet av.

Hon är väldigt sugen på att göra en bloggdesign åt någon, så om ni är intresserade, skriv en kommentar till henne här: [länk] (skriv gärna att ni hittat dit från min blogg också)..Nu när jag ändå skriver om bloggdesigner, kan jag meddela att jag på den senaste tiden fått in ett antal förfrågningar om att göra bloggdesigner åt olika personer. Detta är något jag funderar på att börja med, speciellt som en bra uppstart för mitt företag.

Finns det något intresse för detta där ute?
Skriv en kommentar så att jag vet vad ni anser.

2009-03-04
19:54:11

Lägg till en footer, version 2

Jag har fått in många kommentarer på mitt inlägg om hur man lägger till en footer. De flesta handlar om att folk inte riktigt har förstått hur man gör, eller att det uppstått problem under tiden.

Nu har jag dock kommit fram till en lösning som gör att man slipper alla dessa problem. Fördelen är att det enda stället som kräver justeringar är stilmallen. Här kommer den:1. Först och främst behöver du en bild. Den ska såklart vara lika bred som den del på bloggen du vill skapa en footer för.

2. Ladda upp bilden på bloggen, och ta reda på vilken länkadress den har.

3. Gå till din stilmall, och leta upp den del av bloggen som footern ska vara på, t.ex. #content eller #side.

4. Leta upp raden som heter "background". Där kan det t.ex. stå: background: #FFFFFF; (en helt vit bakgrund)

5. Nu ska du lägga till följande på raden: background: #FFFFFF *url("länkadressen till din bild") no-repeat bottom left*;

Nu återstår en sak att justera...

6. Leta upp raden som heter "padding", fortfarande under samma del i stilmallen. Hittar du den, går du till punkt 7a. Annars är det punkt 7b som gäller.

7a. Nu lägger du till bildens höjd i pixlar (t.ex. 100px) till den tredje siffran där.
Ex: padding: 10px 5px 20px 0px; (du ska alltså justera den fetmarkerade delen)

7b. Lägg till följande på raden under background:
padding: 0px 0px 100px 0px; (där den fetmarkerade texten är detsamma som bildens höjd)

8. Nu har du klarat av hela guiden, och förhoppningsvis ser din footer ut precis som du vill att den ska se ut.Innan jag publicerade den här guiden har jag testkört den på Dino som hade sin footer klar efter endast fem minuter.. Detta efter att ha läst igenom guiden två gånger. Så det tipset lämnar han även till er.

2009-03-04
18:12:07

Ledig dag

Vad skönt det är att ibland bara kunna vara hemma och slappa en dag i veckan.. Det gjorde jag i och för sig inte idag, men så länge man vet om att det inte finns någon tid att passa är det inte heller några som helst problem att, som jag idag, vara i skolan.

Jobbade lite med det jag missade i Personlig försäljning igår, samt skrev ut en del saker till vårt projektarbete. Det blir bara bättre och bättre känner jag, och under gårdagen samt en del av idag utvecklade jag våra spelarprofiler, så att de nu innehåller både bild och matchstatistik. Här kan ni kolla: [länk]

Nu ska jag ge mig på att fixa en gästbok till klubben också, efter att den tidigare blivit utsatt för spam..

2009-03-03
23:49:40

Inkallad - juli 2009

En ganska lugn skoldag idag.. satt och fixade med projektarbetet och så hade jag fysik. Inga större svårigheter, vi håller på med optik just nu..

Vi har satt ihop en prislista för sponsorer inför säsongen 09/10, så om någon är intresserad, eller känner någon som är intresserad, av att sponsra HK Hök från Laholm. Hör av er!När jag kom hem hade jag fått brev, för ovanlighetens skull. Det är faktiskt helt sant, det är roligare att få riktiga brev än mail, åtminstone som lite omväxling. Dock är ju brev väldigt mycket långsammare att skicka, så man undviker det helst.

Dagens brev var i alla fall från Pliktverket, och innehållet förkunnade endast att jag blivit inkallad enligt lagen om totalförsvarsplikt. Mitt inryckningsdatum är den 27 juli 2009, och jag muckar den 18 juni 2010.

Det var ganska skönt att få reda på vilka datum som gäller för lumpen, så att man kan planera lite saker i sommar åtminstone. I och med dagens brev förlängdes t.ex. golfsäsongen med nästan en månad, eftersom jag befarat att jag skulle rycka in i början av juli. Härligt!

2009-03-03
00:41:21

Bloggtips!

Ett desperat krav från min handbollstränare, han behöver fler träffar på sin blogg för att få stanna kvar och blogga! Se till att hjälpa honom, och mig för den delen, med att ge honom sidvisningar...

Här är länken till hans senaste inlägg, som även innehåller matchreferatet från vår senaste match mot Knislinge: [länk]


På tal om matchen, missa inte heller www.hkhok.se, för mer information..

2009-03-03
00:17:15

Sammanfattning - februari

Nu har bloggen funnits i två månader, och här är en liten sammanfattning av er besökare från februari månad:Besökare
Under februari var ni 791 unika besökare, gjorde i snitt 1,87 sidvisningar per besök vilket resulterade i totalt 2545 sidvisningar. 52% av besökarna var nya, så de välkomnas varmt :).

De flesta (62 %) av mina besökare använde sig av Internet Explorer, trots att bloggen är designad för Mozilla Firefox. (För er som vill skaffa Firefox finns en länk längst upp i menyn.)

Hur hittade ni hit?
72 % av mina besökare kom hit via länkar från andra bloggar och 20 % från sökmotorer. Resterande skrev in bloggadressen direkt i webbläsaren. Det vanligaste sökordet på Google var mitt namn, Jonas Peterson, vilket kanske inte är någon större förvåning.

Av hänvisningsplatserna och sökmotorerna ligger Google i topp, följt av blogg.se, bloglovin' och Malin. Tack!

Populäraste inläggen
I februari är det fortfarande två inlägg från januari som toppar listan, nämligen det kring att det finns fyra stycken kodmallar [länk] samt hur man gör för att lägga till en footer [länk]. Det populäraste i februari var det kring marknadsundersökningarna, ett alternativ till alla gratissidor [länk].Så såg det ut på sidan i februari, och alla ni nya läsare som kommer hit dagligen, ni är varmt välkomna!

För att undvika samma sak som blivit den här månaden, att föregående månads inlägg toppar statistiken, vill jag gärna att ni skriver och tipsar om vad ni vill läsa om! Det gör min blogg bättre, samtidigt som jag får tillfälle att hälpa någon, vilken kombination!

2009-03-02
18:30:52

Styrelsemöte

Jag och Fredrik har kommit ganska långt med vårt projektarbete, vi har både fixat klart www.hkhok.se och skaffat ett antal sponsorer i höstas. Nu är det dock dags att slutföra projektet, genom att återigen ge oss ut på en sponsorjakt inför säsongen 09/10.

Vi har tillsammans med vår tränare arbetat fram ett samarbete med Team Sportia i Halmstad som i fortsättningen ska fungera som klubbens "egen" shop. Där ska vi beställa bollar, kläder, sjukvårdsmaterial och allting som krävs för att driva klubben. Till nästa säsong har vi ordnat så att a-laget ska få nya matchdräkter samt att hela klubben ska få en ny träningsoverall.

Till detta behöver vi alltså sponsorer, och för att jaga sponsorer måste vi veta hur styrelsen i klubben ställer sig till kostnader och liknande. Det är vad vi ska ta reda på ikväll. Vi har blivit inbjudna, efter förfrågan, av klubbens ordförande.

Nu måste jag skriva ner det sista vi ska ta upp på mötet, innan jag åker dit.. Vi hörs!

2009-03-02
18:19:03

Schema v.10Här är veckans schema, inte direkt något jag tänker klaga på ;)

Vi har inte heller fått några prov/läxor till den här veckan, vilket gör det ännu mer trevligt att se på detta :PJag har aldrig fått några frågor om skolan, men även här gäller samma saker som vanligt, fråga på om du undrar och jag svarar!

2009-03-01
19:38:53

IFK Knislinge - HK Kremt

Haha, jag skrattar till varje gång jag skriver det där ersättningsordet för min handbollsklubbs namn. Det riktiga hittar ni såklart på vår hemsida, som även är mitt projektarbete: [länk]Dagens bortamatch befarades att bli den näst tuffaste av de återstående matcherna. Under de första sex minuterna verkade det bli en ganska tuff match, då vi fram till dess legat under med två mål. Dock fick vi en oväntad vändning, något sökerligen ingen i laget kunnat förutspå att det skulle ge sådan extra kraft.

Vändningen kom i samband med att vår "gamle man", linjespelaren Kalle, fick rött kort. I försvaret fick han upp armen/handen mot halsen på anfallaren och domarna var skoningslösa i sin bedömning. Kalle fick därmed beskåda resten av matchen från läktaren.

Resten av första halvlek var en riktig uppvisning när det gällde försvarsspel, för det hände inte mycket framåt för dem. Dessutom tog vi vara på vår goda kondition och kontrade på allt, oavsett från vilket läge vi var i. Trots en väldigt beskuren hall, säkerligen tre-fyra meter kortare och två meter smalare än en normal, sprang vi ifrån dem till en halvtidledning med åtta mål (11-19).

I pausen var uppmaningen från tränaren att det inför andra stod 0-0 igen, och att vi skulle ut och köra över dem även i andra, eftersom vi behöver så bra målskillnad som möjligt. Det var något vi inte lyckades så bra med, utan vi gjorde som man brukar när man har en stor ledning, bevakar den. Vissa gånger fick de bara traska rakt igenom försvaret, utan minsta attack från vårt försvar, vilket inte var speciellt kul att se.

Vi fortsatte dock med våra kontringar, och de var ännu mer lyckosamma i andra halvlek. Vissa gånger behövde det inte ens vara förstafaskontringar, utan i andravågen sprang våra spelare rakt förbi.

Huvudsaken är trots allt att vi vann matchen, och det med 11 bollar. Slutresultatet 25-36 är ganska bra, men ingenting jämfört med resultatet för drygt ett halvår sen på hemmaplan: 34-17. Dock är vi nöjda med en vinst, eftersom vi inte är det bästa laget på att prestera på bortaplan.Vi slipper nu också fler matcher där vi behöver färdas längs med väg 24 och väg 21 mot Hässleholm/Kristianstad, eftersom de återstående matcherna består av två hemmamatcher samt en bortamatch i Ängelholm. Vi skickar ett stort tack till McDonalds Hässleholm för det otroligt varierande utbud de har haft under den här säsongen ;)

2009-03-01
11:12:13

Bortamatch idag!

Jag har upptäckt att min blogg konkurrerar ut mitt projektarbete vid sökningar på google, så att jag ska försöka att undvika att använda namnet på vår klubb.

Idag ska vi möta IFK Knislinge på bortaplan, vilket innebär en två timmar lång resa (enkel väg!). Matchen börjar 14:30, vilket innebär att det strax är samling. Jag hör av mig i eftermiddag/kväll med resultat..Edit: I fortsättningen kommer min klubb att kallas HK Kremt (norska direktöversättningen med Google Translate).

2009-03-01
11:07:16

Nya tips

Diino har skrivit till mig med tre nya tips till min lista för blogg.se. Är det någon annan av er som har något att tillägga? Blogg.se bevakar nämligen min lista och använder alla förslag till sin utveckling.

Se till att skriva alla tips ni har, så att vi får en bättre tjänst att blogga på :)

RSS 2.0