2009-02-24
00:38:08

Marknadsundersökningar

Alla håller på och tipsar om alla sina gratissidor, där man kan få presentkort och annat på alla möjliga (och omöjliga) ställen.. Sånt håller inte jag på med.. Dels så har jag inte ork att försöka värva vänner till en sida jag knappt tror på själv, dessutom ser jag det som otroligt fult att ha med i bloggen som reklam..

De bloggar jag läser som skriver sådana inlägg, visst går jag in på sidan och kollar vad det är.. men jag använder aldrig några länkar som de har lagt upp.. Dessa "referer"-länkar ger ju bara dem bättre status och fler poäng, vilket jag inte vill stödja.

Nu lät jag väldigt tråkig, men jag ska istället för såna reklamsidor tipsa om någonting där ni verkligen kan göra nytta samtidigt som ni kan tjäna lite pengar..
Detta fick jag hem i brevlådan idag, och så här gjorde jag:

1. Anmälde mig som deltagare i Norstats internetundersökningspanel här: länk (ingenting som jag tjänar på att länka)

2. Svarade på ett antal marknadsundersökningar som skickades till mig via mail. Hur många du vill besvara per månad går att ställa in i din profil.. (beroende på hur mycket tid du har, och det påverkar såklart ersättningen)

3. Jag valde att få mina intjänade pengar (ersättning utbetalas efter antal minuter / undersökning) utbetalade som triss-lotter. Du kan också välja att få pengarna utbetalade till en PayNova-plånbok och handla på internet därifrån. Det sista alternativet är att donera dina pengar till Barncancerfonden.

4. När man uppnått 50 kronor i ersättning skickas din valda ersättning ut, och i mitt fall var det trisslotter som landade i brevlådan idag :)Genom att delta i en sådan här panel hjälper du företag och organisationer till en bättre verksamhet samtidigt som du kan vara med och påverka. Dessutom får du "lön" för mödan, som du kan välja på tre olika sätt att få ta del av..

Hoppas att någon tar detta till sig och börjar hjälpa samhället :P

Kommentarer
Postat av: Melody

Nej faktiskt så kämpade jag med resterande sidor, men det ville inte fungera. fattar inte varför.. Hehe.

Kampen fortsätter :P

2009-02-24 @ 05:19:26
URL: http://www.melodyy.se
Postat av: Melly Propelly

Jag håller med. Rätt less på alla dessa "gratissidor". Det väller över av dom, och inte fan äär dom bra heller. Definitivt inte värda all uppmärksamhet! ha. Går aldrig ens in på skiten :P Ska dock kolla din länk när jag kommer hem. Den verkar lite intressant. Kanske ska man skänka slantarna till nytta?? vann du något på trisslotterna? Måste tillägga att din blogg ser perfekt ut i Opera Mobile. Det är firefoxversionen. Opera är bra, visar allt som firefox.. Så din blogg är snygg även i mobilen :) Ha en bra dag!

2009-02-24 @ 13:36:30
URL: http://www.melodyy.se
Postat av: JULIA AMANDA

bra tips där, och jag håller med om att det är allmänt irriterande med alla smyglänkar. Vissa gör verklgien allt för att få folk att länka!Appropå trisslotter så hörde jag imorse på the voice om en dam som egentligen vunnit 50000 men spelombudet hade sagt att hon bara vunnit 4000 och planerat att ta de resterande 46000 själv. Som tur var blev han påkommen när damens son ringde för att dubbelkolla med svenskaspel..Jag håller med dig helt om petra mede. Hon har noll bra humor och är som du säger lite väl over the top..

2009-02-24 @ 16:27:50
URL: http://juliaamanda.blogg.se/
Postat av: Malin | Just nu, designutlottning |

sv: Ja, fan jag glömmer bort det hela tiden. Grejjen är att jag kan klicka på dem från både min och tomas dator, så jag tänker inte på att in inte kan göra de :)

2009-02-24 @ 16:31:38
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: Malin | Just nu, designutlottning |

sv: Spännande med pilot :)Ja då ska jag nog fixa Google Analytics när jag får lite tid över :)

2009-02-24 @ 16:33:39
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: Malin | Just nu, designutlottning |

hm, jag vet inte? En del av mina läsare kan klicka på länkarna oxå, andra kan inte. Fattar inte vad det beror på?hm, visste inte att infon inte sparades :S Men så är det för mig på jättemånga bloggar. har för mig att blogg.se strular med det, men det kan tänkas vara för att jag bytt ut namnen, vet inte :)2009-02-24 @ 16:42:43
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: Malin | Just nu, designutlottning |

Nu har jag fixat google analytics. Det står att koden ska placeras alldeles innan </body> stämmer det? Ska koden vara i varje kodmall? =)

2009-02-24 @ 16:53:38
URL: http://malinsofiacalmebring.blogg.se/
Postat av: Maria

Vad fan är det för speciellt med min meny som bara du och malin skulle veta hur man gör???Och vad har du att göra med hur jag tar betalt för mina designer?Alltid lika roligt med dessa otrevliga kommentarer! Fortsätt så!=)

2009-02-24 @ 17:44:23
URL: http://designbyristo.blogg.se/
Postat av: Maria

skulle vara roligt att höra på vilket vis min blogg är lik Malins=)

2009-02-24 @ 18:20:31
URL: http://designbyristo.blogg.se/
Postat av: Maria

Jaså, på dig lät det som att jag kopierat hennes blogg. Enligt mig är kommentarsidan inte lik malins, men alla har ju rätt till en åskit.Hädanefter kommer jag aldrig gå in på hennes blogg igen. Skulle ju vara förjävligt om jag hade en detalj någonstans som översätmde med hennes blogg i framtiden. Att inspereras av folk är tydligen helt fel, har lärt mig det nu=)Ha det bra!

2009-02-24 @ 18:40:09
URL: http://designbyristo.blogg.se/
Postat av: Maria

Tycker det är onödigt att hålla på tjaffsa bara. Om jag ser någon som inspererat eller tom snott saker från mina designer börjar inte jag bråka därför.Det finns ju tusentals designer på blogg.se. Alltså väldigt många som påminner om varandra på ett eller annat vis. Tror sånt är omöjligt att undvika. eftersom många kan ha samma tänkade utan att ha sett varandras bloggar.Ingen fara! Det var jag som överreagerade, brukar inte det annars, sorry;P

2009-02-24 @ 19:10:19
URL: http://http:/designbyristo.blogg.se
Postat av: Anonym

Japp det går frammåt =)

Tycker du att det skaa vara med samma bakgrund och så som den andra menyn?? Känns som att det ser lite för mycket ut?

2009-02-24 @ 19:35:43
Postat av: Melody

Underbart med någon som säger vad man tycker! :D Thnx alot. Ibland stirrar man sig blind när man sitter timme efter timme. Tillslut ser väl allt bra ut :P hehe

2009-02-24 @ 19:53:50
URL: http://www.melodyy.se
Postat av: jag igen

Hos mig är åsikter alltid varmt välkomna!

Tycker bara det är bra att få veta vad folk tycker :POj, har du knådat ihop sidan?? SNYGGT!

2009-02-24 @ 20:00:04
URL: http://www.melodyy.se
Postat av: Anonym

Snyggare nu. Gillade dock att "menyerna" var lite genomskinliga i den förra. Det såg lite proffsigare ut faktiskt. Annars måste jag säga bra jobbat. Det är lättläst, lätt att hitta och snyggt

2009-02-24 @ 20:07:18
Postat av: Maria

Ja jag tycker också vi släpper det här, men alla har somsagt rätt till sin åsikt=)Nu ska jag försöka lugna ner mig lite så bebisen vill stanna ett tag till i magen!=)Tack för tipset=)

2009-02-24 @ 20:21:32
URL: http://designbyristo.blogg.se/
Postat av: JENNY HSU ♥

Oh, det verkar ju super. Men länken existerar inte när man trycker på den? Eller..?

2009-03-08 @ 17:40:13
URL: http://yannii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0