2010-09-27
23:55:37

Tillbaka på handbollsplanen

Ända sedan jag flyttade upp hit till Norrköping för lite drygt en månad sen har jag varit på jakt efter en handbollsklubb. Idag fick jag äntligen träna för första gången, och det var otroligt underbart!

I Norrköping finns det tre olika klubbalternativ:
Norrköpings HK - blev totaldissad när jag gick dit på en träning och frågade om jag kunde få provträna. De hade inte ens plats för mig att göra det. Inget att rekommendera!

Norrköpings AIS - fick ett trevligt sms som svar där de förklarade att de inte deltog i något seriespel i år, på grund av dålig uppslutning. Kanske ett alternativ i framtiden..

Hultic BK - återigen ett trevligt svar via sms från en otroligt engagerad tränare. Han bjöd direkt in mig att komma och träna, och nu känns det redan som att jag är en del i laget. Helt underbart!

Nu är det dags att sova, behöver ta igen mig lite efter kvällens tuffa träning och vara hyfsat pigg imorgon.. Tre timmar Flygtrafik och flygtransporter och lite projektarbete där emellan står på schemat.. Möjligtvis träning imorgon kväll igen :)

2010-09-24
19:09:47

My future

I tisdags körde jag från mina kusiner i Malmö (hade fått sova över där för att slippa åka så tidigt på morgonen, tack!) mot Sturup för att göra fas 3 av mina flygledartester.

Fas 3 innebär en informationsdag om utbildningen och en (anställnings)intervju för LFV.

Informationsdagen innehöll information om den utbildning jag redan pluggar på, alltså Flygtrafik och logistik på Linköpings Universitet. Den hade jag av förklarliga skäl ganska bra koll på, även om den ännu inte är helt genomtänkt från alla parter (lite barnsjukdomar, eftersom det är första året den genomförs).

Däremot var den andra delen, som fokuserade på utbildningen vid EPN (Entry Point North) på Sturup mer intressant, även om det mesta av den informationen också fanns tillgänglig på internet..

Intervjun bestod av ett antal färdiga frågor som två operativa flygledare ställde. I vanliga fall brukar det bara vara en som ställer frågor, men eftersom en skulle slussas in som intervjuare fick jag två..

Som alltid är en anställningsintervju jobbig, för det är ofta frågor du aldrig får annars, som t.ex. vad man skulle göra i vissa extrema situationer eller berätta vad någon annan tycker om en själv. Ett perspektiv på livet som jag aldrig förstått hur man ska få? Svarar ens kompisar ärligt om man skulle ställa den frågan till dem, eller får man en "snäll" version av verkligheten då?

Som slutsats kan jag väl meddela att jag tyckte att intervjun kändes ganska bra, och nu väntar jag återigen på besked huruvida jag har gått vidare i urvalsprocessen eller inte.


Är jag på rätt spår? Får jag söka till flygledarutbildningen på Sturup nästa höst?
Det svaret får jag om några dagar, men i så fall lär jag definitivt följa Flygledningsvägen! ;)Nu är det dags att plocka ihop lite "bastukläder", eftersom FTL (Flygtrafik och logistik) ska ha bastukväll och bärs, eventuellt kombinerat med pizzakväll på Trappan (kårhuset) ikväll :)

Ha det bra så länge, ni som nu läser det här.. (tydligen en hel del enligt min statistik?)

PS: Om det är något ni undrar, tveka inte att skriva en kommentar och fråga. Jag förklarar gärna!

2010-09-24
18:54:09

Förra helgen..

I fredags åkte jag hem för att spendera helgen hemma i Mellbystrand. Saknade fortfarande en egen säng att sova i, så fick besöka min fasters sommarstuga och ta med en säng hem för de tre nätter jag skulle sova hemma.

På lördagen var det dags att åka till IKEA för lite inköp till "mitt" nya rum, eller ett gästrum som vi ska ha framöver. 14 000 kronor slutade kvittot på, med diverse garderober, bokhyllor, bäddsoffa mm. Tillsammans vägde allting drygt 200 kg, vilket innebar en hel del att skruva ihop..

Söndagen inleddes med en golftävling, Tack för hjälpen-tävlingen, där alla som bidragit och ställt upp för golfklubben fick en inbjudan. Spelade i ett av tävlingsledningen sammansatt lag, och lyckades faktiskt sluta på en tredje plats! Två lunchkuponger till nästa säsong blev vinsten..

På eftermiddagen/kvällen var det bara att skruva som gällde.. får hoppas att det finns en riktig säng (bäddsoffa) för mig att sova i nästa gång jag kommer hem..

2010-09-20
14:49:41

Vi har skapat politisk historia

Igår var det valdag i Sverige, och jag vet inte om det är någon som har missat det. Som alltid blir det en stor debatt om olika händelser i valet, och när det gäller gårdagens resultat finns det en del ord som är mer populära än andra.

De olika partierna fortsatte med sitt outtröttliga smutskastande av varandra, men fick, tack vare SD's valresultat, en gemensam fiende. En främlingsfientlig fiende. Att tro att de inte kommer få någon inverkan på svensk politik är helt absurt, klart att de kommer. Hur ska partierna annars leva upp till sina egna ideal, om det finns ett främlingsfientligt parti i riksdagen? De måste helt enkelt vinna tillbaka sina röster, för att 2014 slippa ha SD med i riksdagen.

Vad jag har förstått på reaktioner på internet, inom familjen, via Facebook mm. är väldigt många (om inte alla som jag har läst, vilket kan bero på att de som röstat på SD inte vågar träda fram) helt emot SD. Det borde vara ca 92% som inte uppskattar valresultatet, men å andra sidan är det just det som en demokrati går ut på. Alla ska få rösta, alla har varsin röst, alla är lika mycket värda. Det tog Mona Sahlin fasta på i inledningen av sitt tal till partiet igår.

På något sätt har SD lyckats fånga väljarnas stöd eftersom de inte känner att de får något resultat av sin röst någon annanstans, ungefär som PP i EU-parlamentsvalet. Anledningen till att vi har en demokrati är för att alla ska få göra sin röst hörd, och det innefattar även åsikter som majoriteten av den svenska befolkningen inte delar. Det ingår i vår grundlag: åsiktsfrihet.

Jag ska starkt dementera att jag själv är främlingsfientlig
, om nu någon fått för sig det i och med det här inlägget. Men jag uppskattar den svenska demokratin, det är det viktigaste av allt. Nu hoppas vi bara att de "gamla" riksdagspartierna får upp ögonen och konfronterar SD istället för att ignorera dem. Ignorans har ju bevisligen inte fungerat så bra hittills.

Slutligen: igår skrev vi politisk historia. Just uttrycket "vi" är viktigt, eftersom vi lever i en demokrati. Fredrik Reinfeldt sa att Moderaterna skrivit politisk historia (de blev som första borgerliga regering omvalda), medan Jimmie Åkesson ansåg att SD skrivit politisk historia (genom att bli vågmästare i en svensk riksdag). Visst var det ett historiskt val, med många intressanta vinklar, men det viktigaste av allt, det kommer igen:

Vi skrev politisk historia, TILLSAMMANS!

2010-09-16
18:47:50

Ny blogg?

Hej!
Oändligt lång tid sen jag skrev sist, men nu fick jag helt plötsligt ett sug av att skriva av mig lite..

Den senaste tiden har varit väldigt händelserik, och här är några rubriker kring vad som hänt:

Antagen till Flygtrafik och logistik
Något som egentligen har inneburit allting i mitt liv på sistone. Bara att läsa lite underrubriker här nedanför..

Flytt till Norrköping / egen lägenhet
I Norrköping kommer jag spendera några år framöver (beroende på hur det går med flygledartesterna och antagning, mer om det senare) och jag har hittat en egen trea (jag vet att det är stort, men billigt) en bit ut från stan. 10 minuters cykelavstånd till centrum tycker jag är alldeles lagom.

Nolle-P
Den 17 augusti drog mitt universitetsliv igång på riktigt, även om jag läst distanskurser tidigare. Den första perioden kallas Nolle-P, just för att vi som nya är "nollor". Målet med den perioden är att man ska komma in i hur universitetet fungerar och lära känna klassen och så vidare. En hel del aktiviteter, och jag kan stolt säga att jag medverkade på samtliga! Det blev en hel del sena kvällar/nätter och man hann inte med mycket mer än att vila upp sig inför nästa dags aktiviteter.

Skola
Skolan skiljer sig mycket från gymnasiet, där det är planerade lektioner med obligatorisk närvaro alltid. På universitetet gäller det att ha självdisciplin och gå på föreläsningarna om du vill hänga med. Det är inte obligatoriskt (förutom vissa speciella) och det enda du egentligen måste göra är att skriva en tenta för att bevisa dina kunskaper.


Gjort fas 2 i flygledartesterna
Den 1 september åkte jag ner till Sturup för att göra den andra fasen, som var betydligt mer flygledarinriktad än den första. Lite krångligare, och när jag åkte därifrån trodde jag inte alls att jag hade klarat det. Ett par dagar senare kom beskedet i brevlådan. Jag klarade det!
Nu står fas tre på tur, något som sker inom en ganska snar framtid :)Slutligen, efter ytterligare ett "återhämtningsinlägg" som blivit mer populärt på sistone i min blogg, funderar jag på att helt och hållet skita i den här och köra igång en ny, där jag fokuserar mer på mitt "nya" liv som student och jakten på att bli flygledare.. Vad tror ni om det? (om det nu finns någon som läser här fortfarande..)

Hoppas att jag lyckas sprida lite glädje genom att skriva ett inlägg om mitt händelserika liv, och kommentera gärna så att jag vet om att ni läser :)

RSS 2.0