2009-02-28
23:32:23

Min bedömning

Jaha, då var alla deltävlingar i Melodifestivalen klara och nu återstår Andra chansen och den stora Finalen i Globen.

Så här ser min uppdelning ut i dagens deltävling, vilket skiljer sig lite från vad svenska folket röstade, men det var en ovanligt jämn deltävling. Jag klarar inte av att dela upp i vilka som går till final/andra chansen, så jag skriver top-4.Top-4
1.
Agnes - Love, love, love
En bra låt, men den kändes lite tråkig. Det hade gått bättre om hon tävlat med någon av hennes andra låtar det senaste året som t.ex. On and On.

2. Star Pilots - Higher
En standardlåt i den svenska melodifestivalen, á la popgrupp. Dock väldigt häftig koreografi, vilket gjorde hela numret ett snäpp bättre.

6. Sarah Dawn Finer - Moving On
En till en början ganska seg låt, men precis innan och när hon väl är uppe i luften på sitt podium tar låten fart och blir en riktig powerballad, något som Sarah är mycket duktig på.

7. Next 3 - Esta Noche
En ovanlig låt i dessa sammanhang, men de gör ett otroligt bra framträdande för att vara så unga. De hade definitivt varit värda en plats i åtminstone Andra chansen och Internationella juryns val.

Ingenmansland

8. Malena Ernman - La Voix
Ytterligare en lite ovanlig låt, som under verserna är riktigt bra, med bra tryck och en bra sångerska. Visst är hon bra på att sjunga även refrängerna, men när det är opera och du inte hör riktigt vad som sjungs sjunker betyget. Enligt mig missar hon "finalerna" precis..

Utröstade
3.
Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
Måste säga att jag missade låten, men det jag har hört har inte varit i klass med övriga deltagare idag..

4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing Me Tenderly
Det första jag reagerade på när jag såg titeln var att den väldigt lik Killing me gently. Som låt var den väl helt okej, men jag skulle säga att rösterna inte passade ihop i låten.

5. Torleifs - Sweet Kissin' In The Moonlight
Återigen ett dansband i årets festival, vilket kanske inte riktigt är rätt forum för denna musik. Dock tycker jag att den här låten är betydligt bättre än Snälla, snälla som jag totalsågade ;) En annan intressant vinkling på låten är att den från början verkade vara engelsk, med tanke på titeln. Dock visade det sig att detta var det enda som var engelskt i hela låten, den första meningen i refrängen..

2009-02-28
18:36:42

Dags för deltävling 4


Vilken tur att det finns folk som orkar göra såna här bilder ;) Skaparen bakom denna heter Emma, och här är hennes blogg: [länk]Så, hur kommer kvällens festival bli? Deltävlingen går i Malmö, och staden har sagt att det ska bli den största festen av alla där nere.. Frågan är väl mest hur bra låtarna kommer vara?

Jag har inte hört någonting om dem, mer än att Malena Ernman ska sjunga någon blandning av pop och opera. Enligt tidningarna i veckan har detta inte varit något som verkar göra storslam.


Lånar en sak till från Emmas blogg:

TÄVLANDE I DELTÄVLING 4 I MALMÖ:
1. Agnes - Love Love Love
2. Star Pilots - Higher
3. Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
4. Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing Me Tenderly
5. Torleifs - Sweet Kissin' In The Moonlight
6. Sarah Dawn Finer - Moving On
7. Next 3 - Esta Noche
8. Malena Ernman - La Voix

Jag kommer skriva en lista senare, med mina tankar kring bidragen och vilken placering de får hos mig..

2009-02-28
00:00:00

Min framtid, del 3

Efter att ha fått så mycket idéer och tankar från andra, nästan uteslutande positiva saker kände jag att det kanske var dags att ta tag i en idé jag har haft ett tag..

Ni som läst "Min framtid, del 2", alltså förra inlägget, kommer kanske ihåg punkt 1 och 2? De handlade i alla fall om att jag skulle starta ett eget företag och inrikta mig på webbdesign och marknadsföring.

Nu ikväll har jag tagit mitt första steg, åtminstone känner jag det så själv. Jag har nämligen beställt domänen jpromotion.se och som ni säkert förstår kommer mitt företag då att heta JPromotion.

JPromotion är, precis som PhoneJoJ var en kombination av våra namn Jonas och Johan, också det en liten ordlek. JP är mina initialer, Promotion innebär marknadsföring och motion är rörelse, vilket innebär mig själv som marknadsförare på en rörlig marknad :)Har lite bolagspapper och liknande att skicka in innan jag kan räkna mig själv som egen företagare, men det känns som om jag tagit ett litet steg på vägen mot min dröm :)

Nu är inläggen om min framtid slut, men ni får gärna kommentera om ni tycker det är en bra idé, om ni har några tips, frågor eller funderingar. Precis som på alla mina inlägg :P

2009-02-27
23:51:27

Min framtid, del 2

Under dagen har vi som jag skrev i förra inlägget jobbat med talanger, intressen, nätverk och framtida affärsidéer/jobb. När tre personer skulle utvärdera mina svar på frågorna i den bok vi fick och därifrån planera min framtid kom följande saker fram (i grova drag):

Steg 1
Starta upp ett eget företag och utveckla hemsidor för föreningar och företag inom sportsektorn. Skaffa mig ett startkapital inför framtiden, eventuellt under tiden jag studerar.

Steg 2
Efter att ha vidareutbildat mig ska jag ta mitt företag till en ny nivå, alternativt starta ett nytt, och där inrikta mig mer på att marknadsföra större företag, med promotionprodukter främst importerat från Kina. (Något jag har erfarenhet av sen UF-året)

Steg 3
Leva ett lyckligt liv, där jag uppnått mina mål och drömmar samt är nöjd med min tillvaro..Vi skrev även ett "kärleksbrev" till oss själva efter dagen, som vi kommer få tillbaka i oktober.. Antar att det kommer på bloggen då ;)

För att inte skriva för mycket i varje inlägg, så fixar jag ytterligare ett inlägg om min framtid :)

2009-02-27
23:41:45

Min framtid

Hela dagen idag har varit helt underbar. Vill gärna förklara allting, men eftersom ni inte vet vem jag är (de flesta av er antar jag) vet ni inte heller så mycket om mina intressen och så vidare. Dock ska jag göra en snabb sammanfattning..Emax
I juni 2008 blev jag utvald som en av 225 svenska ungdomar som fick åka till Örebro och delta på Emax Sverige. Det är ett nationellt evenemang för Sveriges främsta unga entreprenörer. Väl där fick vi delta på många seminarier, utvecklingsövningar och liknande vilket allting jobbade för att vi skulle lyckas som entreprenörer. Den bästa av föreläsningarna hölls av Christer Westlund och handlade om hur man gör för att uppnå sina drömmar.
Under föreläsningen lyckades han få hela salen att vara helt knäpptyst, eftersom han träffade så rätt med sina kommentarer och argument att alla behövde vända sig inåt och fundera på sitt eget liv. Frågor man ställde sig var t.ex. "Följer jag mina drömmar?", "Har jag levt mitt liv optimalt för det jag vill göra i framtiden?". Det är svårt att förklara hur känslan var, men den var helt enkelt väldigt närvarande. Något jag aldrig upplevt tidigare..

Ung företagsamhet - Alumniverksamhet
Jag har berättat lite om mitt och min kompis UF-företag förra året, PhoneJoJ UF, som vann två guldmedaljer på den regionala mässan i Halland samt ett silver på SM i Stockholm. Ung Företagsamhet i Halland har nu valt ut oss två, tillsammans med 10 andra att få delta i deras alumniverksamhet. Dock är det inte något som vi bara hoppar in i, utan vi ska starta upp föreningen som är den första i Sverige som sysslar med just detta. Det är en mycket spännande utmaning, och det känns riktigt bra efter de möten vi haft än så länge.
Idag blev vi inbjudna till en heldag med en föreläsare vid namn Anna Linton som utbildats inom konceptet "Din framtid", något som tidigare nämnda Christer Westlund arbetat fram.
Dagen spenderades på Grand Hotel i Halmstad, med god mat, härliga människor (UF-elever är helt enkelt bäst) och en bra föreläsning. Vi fick granska våra talanger mer noggrannt, arbeta med framtida affärsidéer och liknande. En mycket givande dag!Ett grymt långt inlägg, och en applåd till den som orkat läsa allt. Ska berätta vad detta ledde till för min del i nästa inlägg.

2009-02-27
23:07:48

Kommentarer <3

Jag älskar när det finns en massa kommentarer att besvara när jag loggar in på bloggen, så enkelt är det :) Jag har som policy att alltid svara på en kommentar, oavsett vad den handlar om. Jag går efter den gyllene regeln, "behandla andra som du själv vill bli behandlad", så enkelt är det :)

Att läsa kommentarer blir ännu roligare när det dyker upp sådana här ibland:

Kristina om Facebook-mail, del 2:
Hejsan!
vilken fin blogg du har!
Den ser inte ut som alla andras och det tycker jag är ett stort + !


Den kommentaren kommer jag leva på ett tag kan jag berätta, och självklart alla andra kommentarer som jag får :) Det är de som gör att min blogg lever och att jag får nya idéer att skriva om...

2009-02-26
23:51:46

Facebook-mail, del 2

Här kommer del 2 som handlar om Facebooks närmast spamliknande informationsmail. Så här gör du för att automatiskt sortera dem, om du använder Hotmail:

(liknande funktioner finns i alla mailtjänster, vill någon ha en guide även för dem, hör av er!)Del 2

1. Logga in på Hotmail

2. Klicka på "Alternativ" som finns i 'headern' och därefter på "Fler alternativ".

3. På den nya sidan som dyker upp skall du välja "Sortera e-postmeddelanden i mappar automatiskt"

4. Därefter klickar du på "Nytt filter"

5. Fråga 1 handlar om vilka e-postmeddelanden det är du vill sortera. Det finns ett antal olika alternativ. (När det gäller Facebook väljer jag "Adress i rutan Från innehåller facebook")

6. Fråga 2 undrar var du vill spara de meddelanden som stämmer överens med det du valt ut på fråga 1. Antingen väljer du en mapp som redan finns, eller så skapar du en ny. (I mitt fall med Facebook har jag lagt mailen i en mapp med samma namn)

7. Klicka på "Spara", och du har nu filtrerat dina e-postmeddelanden.Jag hoppas att guiden kan komma till nytta för någon, och kommentera gärna om ni har kritik/frågor/funderingar.

2009-02-26
18:50:55

Missade att blogga

Igår missade jag bloggen helt och hållet, hade inte fått en enda kommentar och därför reagerade jag inte heller på att jag skulle skriva ett inlägg :P

Kan berätta lite om min gårdag nu ändå, så ska ni få en sammanfattning.

Rättegång
Dagen började med att vi på rättskunskapen skulle till Halmstads tingsrätt och bevittna två rättegångar. Den första handlade om en kille som, enligt polisen, gjort våldsamt motstånd vid ett ingripande, medan den åtalade nekade. En spännande rättegång med delade meningar om det mesta, och vittnesmålen gjorde bara saken ännu mer oklar. Dock hade brottet begåtts för ett år sen, så det var väl inte så konstigt.

Rättegång nummer två var betydligt roligare. Ture Danielsson, född 1930, var kallad till rätten efter att ha blivit stoppad av polisen när han körde bil. Dock hade han inget körkort, vilket ledde till att han åtalades för olovlig körning.
Under rättegången fick vi reda på att körkortet blivit indraget i september 2007, men att han både under 2008 och 2009 kört i sin fina Opel Caddy. Han behövde ju komma till sina kreatur ;). Han erkände alla tre förseelser, och antagligen får han dagsböter och inte bilen tillbaka.

Föräldramöte - Mallorca
Gårdagens andra evenemang gällde Mallorcaresan, vilken det bara är 31 dagar kvar till nu :). Skolan hade kallat till föräldramöte, för att informera mer angående resan och olika regler mm. Jag och tre andra elever var dock där för att bättra på våra kunskaper om resan. Hände inte så mycket intressant där, men man känner att det snart är dags :)

Nu ska jag åka till träningen, en fortsättning på mitt, (ej uppskattade?), inlägg om Facebook kommer senare ikväll. Vi hörs!

2009-02-24
21:01:42

Facebook-mail

Startade en ny kategori i och med förra inlägget, helt enkelt en kategori med vanliga tips :) Den fick det chockerande namnet "Tips", och kommer innehålla tips om andra saker än webbdesign och Photoshop..
Precis som tidigare behöver jag er läsares funderingar, för att kunna göra sidan levande med bra tips på problem/funderingar som ni har :)
Så tveka inte att kommentera och fråga!
Här är något som jag, precis som många andra, har irriterat mig på. För er som är irriterade på all mail som överflödar inkorgen tänkte jag skriva lite tips på hur du minskar den.


Del 1

1. Gå in på Facebook och logga in.
2. Håll musen över "Inställningar" i topp-menyn, och klicka sedan på "Kontoinställningar".
3. När sidan laddat klickar du på "Händelser" i den nya menyn som dykt upp.

4. Här kan du nu ställa in vid vilka tillfällen du vill ha mail från Facebook.Blogg.se krånglar, så publicerar den här delen, så kommer del 2 med hur du kan justera mailen på hotmail senare :)

2009-02-24
00:38:08

Marknadsundersökningar

Alla håller på och tipsar om alla sina gratissidor, där man kan få presentkort och annat på alla möjliga (och omöjliga) ställen.. Sånt håller inte jag på med.. Dels så har jag inte ork att försöka värva vänner till en sida jag knappt tror på själv, dessutom ser jag det som otroligt fult att ha med i bloggen som reklam..

De bloggar jag läser som skriver sådana inlägg, visst går jag in på sidan och kollar vad det är.. men jag använder aldrig några länkar som de har lagt upp.. Dessa "referer"-länkar ger ju bara dem bättre status och fler poäng, vilket jag inte vill stödja.

Nu lät jag väldigt tråkig, men jag ska istället för såna reklamsidor tipsa om någonting där ni verkligen kan göra nytta samtidigt som ni kan tjäna lite pengar..
Detta fick jag hem i brevlådan idag, och så här gjorde jag:

1. Anmälde mig som deltagare i Norstats internetundersökningspanel här: länk (ingenting som jag tjänar på att länka)

2. Svarade på ett antal marknadsundersökningar som skickades till mig via mail. Hur många du vill besvara per månad går att ställa in i din profil.. (beroende på hur mycket tid du har, och det påverkar såklart ersättningen)

3. Jag valde att få mina intjänade pengar (ersättning utbetalas efter antal minuter / undersökning) utbetalade som triss-lotter. Du kan också välja att få pengarna utbetalade till en PayNova-plånbok och handla på internet därifrån. Det sista alternativet är att donera dina pengar till Barncancerfonden.

4. När man uppnått 50 kronor i ersättning skickas din valda ersättning ut, och i mitt fall var det trisslotter som landade i brevlådan idag :)Genom att delta i en sådan här panel hjälper du företag och organisationer till en bättre verksamhet samtidigt som du kan vara med och påverka. Dessutom får du "lön" för mödan, som du kan välja på tre olika sätt att få ta del av..

Hoppas att någon tar detta till sig och börjar hjälpa samhället :P

2009-02-23
11:04:15

Perfekt start på veckan

Är det inte en härlig start på en ny vecka?
En trevlig överraskning när man har tyska på morgonen, vilken jag, efter förseningen, endast var med på 20 minuter.. Nu sitter jag och väntar på rättskunskapen efter lunch..

2009-02-22
23:25:27

Schema v.9Inga kommentarer nödvändiga.. en vanlig vecka, som avslutas med två lektioner i Estetisk verksamhet (foto), och äntligen ska vi lämna mörkrummet och ta oss an Photoshop i datasalen :)

2009-02-22
23:19:24

Anonym kommentar?

Fick precis en kommentar från Fanny (tyvärr inga kontaktuppgifter) angående en drop down-meny som t.ex. Malin har..

Det är ganska omfattande kod för att fixa en sådan meny, och kräver en hel del kunskaper inom HTML innan man ger sig på det. Speciellt krävs det kunskaper om man väljer att redigera sidan i blogg.se's eget kodverktyg.

Jag har också fått lite andra tips på vad ni vill läsa om här i bloggen, vilket jag gärna ger till er. Dessa inlägg kommer jag troligtvis skriva någon gång i veckan!

Återigen, var snälla och skriv med namn och kontaktinformation när ni kommenterar, då kan jag betydligt lättare kontakta er och dessutom ge er en länk när jag väl skriver inlägget. Det ger fördelar till både dig och mig :)

Nu ska jag lämna datorn, så att man har en liten chans att orka en skoldag imorgon.. Sov gott!

2009-02-22
23:00:20

Pistmaskin

Jag är mest nöjd med den förra bilden, men jag måste ladda upp denna också :P Fick bara en chans att ta foto på pistmaskinen, tog tre bilder, där det var den här som blev i särklass bäst.

Njut av känslan av en skidsemester åtminstone :)


2009-02-22
22:54:04

I'm back on track!

Äntligen känns det som att man är hyfsat ikapp med allting gällande bloggar, bilddagboken och annat.. Inte för att det är något måste, men det känns ändå bra att ha lite koll på vad som hänt..

Har upptäckt att det kommit lite nya uppdateringar på blogg.se, bland annat en sorteringsfunktion för kommentarer i arkivet, vilket fungerar alldeles utmärkt. När det gäller uppdateringar fick jag under min frånvaro ytterligare ett tips till min lista.. Det kom från Melody och du kan läsa listan som den ser ut här: länkNu har det varit mycket text från min sida idag, så jag avslutar med den bilden jag gillar mest från min vecka i Idre, en ögonblicksbild på min lillasyster, en bild man bara får en chans att ta, och när man lyckas blir det helt perfekt :)


2009-02-22
16:17:29

På väg tillbaka

Har suttit och läst mail, blogginlägg och lite mer mail nu i några timmar, men de tar ju aldrig slut!

Fick en kommentar innan jag åkte om att ha många olästa blogginlägg på bloglovin', och för min del är det verkligen extremt. Man borde inte få vara utan internet i en hel vecka, för du tappar all kontakt med omvärlden, åtminstone sån kontakt som man själv vant sig vid.

Hur jobbigt är det t.ex. inte att hålla reda på tv-tablån i huvudet, eftersom du inte kan gå in på internet och kolla hur den ser ut? Du ska skicka ett vykort (gammeldags metod), och behöver en adress.. hur får du reda på den? Är adressboken medtagen?

Helt enkelt är det otroligt jobbigt att vara utan internet, för datorn hade jag ju med mig.. Dock var den väldigt onödig eftersom allt roligt har internetkontakt..

Nu ska jag återgå till de återstående 125 olästa blogginläggen (!), innan jag ger mig på bilddagboken. Ska lägga in någon bild från veckan i Idre här senare med :)

2009-02-22
14:26:18

Back in business

Efter en hel vecka, helt avskuren från omgivningen tack vare den bristande möjligheten till internetkontakt, kom jag precis hem från en mycket trevlig skidresa. Tyvärr hade vi inte vädret med oss, men jag lyckades å andra sidan med att få göra det enda jag egentligen velat de senaste åren vi varit i Idre: åka Chocken!

Nordens brantaste backe (?) var väldigt rolig att åka, dock inte speciellt svår. Den gav en liten adrenalinkick, vilket gjorde att det kändes bättre att åka den än en vanlig svart backe. Nordens näst brantaste, Väggen i Lindvallen, har jag inte åkt, men så länge man har åkt någonting värre så klarar jag mig utan att ha åkt den, oavsett om den är utmarkerad som dubbel-svart.
Som ni ser har jag en del att gå igenom... Kommer ett inlägg lite senare :)

2009-02-15
06:08:22

Nu sticker jag!

Klockan är 06:00 och det är dags för mig att åka på skidsemester. Får se hur uppdateringen blir från Idre, med tanke på att jag inte har tillgång till något mobilt bredband.

Missade Melodifestivalen igår, var det något att se? Jag var på fest istället, med lite folk som ska med till Mallorca om 43 dagar :) Det var riktigt kul! Tack!

Ingen sömn i natt, det var inte lönt, eftersom vi skulle åka så här tidigt..Nu har jag lanserat www.hkhok.se, så följ instruktionerna på sidan och kom med kritik! Missa inte heller det senaste matchreferatet där jag är omnämnd [länk].Edit: Kunde inte kolla min Bloglovin' under dagen i förrgår, på grund av att jag hade fullt upp. När jag kollade in igår hade jag 70 olästa inlägg, på en (!) dag. Så alla ni som bloggar, skriv inte för mycket, för då kommer jag ha flera hundra olästa inlägg efter veckan..

2009-02-14
18:38:30

Skidsemester

Sista kvällen hemma innan vi åker tidigt imorgon bitti. Det kommer bli riktigt härligt!

Vet dock inte hur mycket jag kommer kunna blogga där uppe, men ska ta med min dator och leta efter ett trådlöst nätverk så att jag kan hålla bloggen någorlunda aktiv under veckan.

Fick en kommentar från blogg.se om att de bevakar mitt inlägg om tips till nya funktioner/förbättringar av tjänsten. Så skriv nu ner era tankar, så att de kommer fram till blogg.se och blir åtgärdade! Länk till inlägget

Ha det bra allihopa, och missa inte Melodifestivalen ikväll! (kommer nog ett kort inlägg om det senare)

2009-02-14
18:27:09

Näsby IF - HK Hök

Shit vad jag hade fullt upp igår.. Lektioner hela dagen, match på kvällen och så lite fest efter det :) Mycket trevligt, men hektiskt.

Att vinna mot Näsby var ett måste om vi skulle ha kvar chansen att vinna serien och avancera till division 3. Vi åkte vid 17 från Laholm, och matchen började 19:45. Blev återigen ett stopp på McDonalds Hässleholm på vägen ner (de vet nog snart precis vad vi vill ha..) och så fortsatte resan.

Matchen började inte speciellt bra för oss, 4 - 0 till Näsby efter fem minuter, och det kändes inte som om vi var riktigt igång. Dock tog vi oss in i matchen genom ett mål av nyförvärvet Johan Weiber samt tre raka mål av mig. Vilken känsla! Det var dock inte slut med detta, utan jag gjorde ytterligare fyra mål i första halvlek. Vi ledde då med sex mål.

I halvlekspausen bestämde vi oss för att gå in och köra matchen direkt i andra halvlek, och det började bra med tre raka mål för oss. Därefter verkade vi dock lägga ner och vara säkra på vinsten, så Näsby kom tillbaka igen. Vi höll de dock på säkert avstånd med sex mål under hela halvleken. Vår tränare var inte nöjd, så han tog en time-out med tre och en halv minut kvar, och skällde ut oss à la Rysslands damtränare i VM. Han ansåg att vi spelade sämre än ett korplag, och att vi skulle ta och visa hur bra vi var under den återstående tiden.

Detta taggade upp spelarna på plan, och till slut blev det seger med 33 - 24, efter tre snabba mål under de avslutande minuterna. Min match slutade med nio mål, vilket gjorde att jag var lagets skyttekung i matchen.

Matchreferatet kommer publiceras någon gång under kvällen/natten på www.hkhok.se. Missa inte det!

2009-02-12
23:30:53

Tips till blogg.se

Nu när blogg.se har lite problem med tjänsten, som jag skrev om i inlägget här under, tänkte jag hjälpa till lite med små idéer och tankar från bloggarens perspektiv..

MINA TANKAR OCH IDÉER
 • Det finns en hel del inaktiva bloggar, och då menar jag sådana som inte uppdaterats på flera år. Jag tycker att man borde sätta in en gräns efter 3 månader, och då skickas ett mail ut till bloggaren i fråga. Där kan personen välja att inte svara (bloggen tas bort), bekräfta att personen vill behålla sin blogg eller skriva och säga att bloggen kan tas bort.
 • Det behövs en bättre redigerare för kodmallarna, för den som finns just nu gör åtminstone mig tokig. Du har ingen koll på hur koden ser ut, och jag flyttar alltid koden till ett separat program för att redigera den.
 • Skapa en funktion i inläggsredigeraren, om man t.ex. vill infoga ett YouTube-klipp eller liknande internetbaserade saker.

ERA TIPS OCH IDÉER
 • Möjlighet att ändra färg och teckensnitt direkt i inläggsredigeraren. (Mitt tillägg: Liknande funktion som finns på bilddagboken?)
  Tips från Melody
 • Bättre service och tillgänglighet. (Citat: "Har inte kunnat komma åt Inställningar på ett bra tag")
  Tips från Diino
 • En svarsfunktion till kommentarerna, så att svaret både hamnar på den egna bloggen samt på den personen vars kommentar man besvarat. (Mitt tillägg: Går därmed lättare att följa diskussioner och så..)
  Tips från Diino
 • När du ska lägga till bilder i inlägg har du endast chansen att välja de 20 (?) senaste. Hur gör du för att lägga in äldre bilder? Varför inte lista hela bildarkivet?
  Tips från DiinoHar ni något ni vill tipsa blogg.se om? Jag publicerar gärna ditt tips i min lista!

2009-02-12
23:16:57

Prestandaproblem

Läste precis på blogg.se's startsida om vad som orsakat problemen som många bloggare har påverkats av de senaste dagarna, här är ett citat:


PRESTANDAPROBLEM
Vi har nu en extrem belastning på systemet. Som tidigare meddelat, underlättar det om du som bloggar är sparsam med publiceringar. Vi gör allt som vi kan för att avhjälpa problemen.


Så nu vet ni det allihopa, för att få tillbaka tjänsten så fort som möjligt, publicera kanske något inlägg mindre om dagen och publicera det enbart en gång om det går. Att det inte kommer upp på bloggen direkt är en annan sak, men inlägget är på väg dit :)

2009-02-12
13:31:44

Filmkväll

16:15 till ca 18:45 är det filmkväll på skolan, filmen Disturbia kommer visas.

Denna film har mina klasskamrater med Carl-Alfreds filmblogg valt ut, eftersom den fick 5 popcorn i deras recension. Skolan bjuder på läsk, popcorn och chips som tack för hjälpen på eventkvällen för någon vecka sedan.. Underbart!(Klicka på bilden för att komma till deras filmrecension)

2009-02-12
13:22:30

Tyska/fysik

Jaha, nu är man i skolan igen.. Fick låna bilen, så kunde sova ut i morse :)

Hade en lektion, eller två, fast på samma lektionstillfälle. Gick på tyskalektionen i början, där vi gick igenom provet och hade ett kort betygssamtal (MVG på båda) :D. Därefter blev det att gå till fysiklektionen, för att lära sig om reflektion i speglar, linser och hur brytningar sker mellan två medium (t.ex. luft/vatten).

Nu sitter jag i mysrummet, läser lite bloggar och lyssnar på Francis som spelar gitarr.. Ska nog ta och publicera den nya versionen av www.hkhok.se snart med, många som efterfrågat detta.

Alla ni som kommer in och besöker, ge mig/oss kritik om hemsidan. Säg precis vad ni tycker, jag blir bara glad över att få in andras åsikter i vårt projektarbete :)

2009-02-11
23:43:26

Alkoholproblem?


Bilden är hämtad från www.tjuvtittat.se

Varför ha så krångliga reklamer som "Don't Drink and Drive" och "Drick lagom!"??

Gör det enkelt, och alla fattar.
Reklamfolket/staten i Kambodja har fattat tekniken!

2009-02-11
22:44:57

Vad händer?

Att blogga på en sida som tar 5 minuter på sig att ladda, hur kul är det? Finns det någon där ute som på nåt sätt snubblat över en förklaring på varför alla blogg.se-bloggar inte vill fungera som de ska?Nu när jag väl kan skriva ett inlägg ska jag inte skriva för mycket, för då kanske det försvinner eller nåt senare..

Idag har jag spenderat dagen i en minilastbil och levererat montermaterial till samtliga gymnasieskolor med Ung Företagsamhet i Halland. Det tog från start till stopp 12 timmar, vilket gav mig ca 1500 kr in på kontot :) Härligt!

Lunchen tillbringades på Drottning Blanka i Varberg, tillsammans med elever som ska med till Mallorca om 47 dagar, och jag älskar hur alla elever på "våra" skolor är så fullständigt öppna med varandra, det finns inget bättre!

Nu ska jag gå ut och fylla på spolarvätska på mammas bil, så att jag får låna den imorgon till skolan...

Sov gott allihopa, och tack för att ni kollar in på min blogg trots bristande uppdatering (ni vet vad det beror på...)

2009-02-10
00:35:34

Matchreferat

Som vanligt har vår tränare skrivit ett matchreferat, som för en gångs skull enbart hamnar på testsidan, eftersom lanseringen är såpass nära. Här hittar du matchreferatet [länk] och även vår tränares inlägg på sin blogg [länk].

LÄS, LÄS och LÄS lite till :)Glöm inte att ge kritik på min testversion av nya hkhok.se. [länk]

2009-02-10
00:27:39

Full fart från början

Sista veckan innan lovet börjar, hur härligt är inte det?

Veckan började precis som vanligt med tyska, där vi hade väldigt trevligt vi tre (!) som läser tyska steg 2 just nu :) Därefter var det dags för håltimme, som på vår skola ska tolkas som självstudietid (är inte ledig tid alltid tid för självstudier?). Idag blev det inte kortspel som det brukar bli, utan istället lite uppdateringar av hkhok.se/test. Kul att se att arbetet går framåt, och att det snart är dags för lansering av sidan.

Jag har däremot fått klent med kommentarer om era åsikter om sidan, hittills enbart en person.
JAG VILL HA KRITIK,
oavsett om den är positiv eller negativ.
Här kommer länken till sidan ytterligare en gång: [länk].Här kommer mitt schema för veckan också :)


2009-02-08
18:18:20

Seger med uddamålet

Fy F*N vad skönt! Seger i seriefinalen, och en stor chans att ta hem segern i tabellen och därmed kvalificera oss för division 3 nästa säsong :)

Jag klarar nog knappt av att göra en recension av matchen, så spännande var det. Det är verkligen helt omöjligt att stå vid sidan av planen och inte kunna påverka resultatet för fem öre..

Den här gången gick det bra, och precis som i föregående match blev vinstmarginalen endast 1 mål. Men vad gör man inte för spänningen? Vårt avgörande mål kom idag 20 sekunder innan slutsignalen.
Kolla in www.hkhok.se/test och kom med feedback! Det är viktigt för oss som jobbar med sidan att den är anpassad för er läsare. Skriv feedbacken i en kommentar här på bloggen, eller i ett mail till webmaster@hkhok.se. Tack!

2009-02-08
01:14:08

HK Hök - Tollarps IF

MISSA INTE!

Årets viktigaste match spelas idag i Lagaholmshallen, Laholm.
Matchstart 14:30!

2009-02-07
21:42:24

Melodifestivalen - del 1

Det hela får bara en kommentar från mig, VILKET SKÄMT!

Min uppfattning stämde inte alls överens med hur slutresultatet blev, och Caroline af Ugglas blev 3/4, vilket innebär att hon ska tävla i andra chansen. Vilket fiasko för svenska folket... men det är ändå ingenting mot årets nya påhitt, den internationella juryn.

De ska fungera som en extramöjlighet för låtarna att kvalificera sig till finalen, och den möjligheten ska de ge till den låt som de anser har störst kapacitet i Eurovision Song Contest. Ikväll valde de en låt som, om den mot förmodan skulle tävla i Moskva, hade placerat sig på en 86e plats av 25 deltagande länder. Ungefär så DÅLIG är den låten.

Nu ska jag sluta klaga på detta, och se nån rolig film istället :)

2009-02-07
21:07:53

"Snälla snälla" sluta sjung!

Första deltävlingen i Melodifestivalen pågår för fullt, och nu har snabbreprisen precis tagit slut. Här kommer min lista på vilka bidrag som ska gå vidare, vilka som ska till andra chansen och vilka som åker ut.

Direkt till final
Disconnect me - Marie Serneholt
Jag tror på oss - Scotts

Andra chansen
Tick Tock - Nina Söderquist
Welcome to my life - Jonathan Fagerlund

Utslagna
You're my world - Emilia
Stay the night - Alcazar
Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp

Borde inte fått vara med och tävla
Snälla snälla - Caroline af UgglasMin sista kategori på låtar är väl inte något som kommer vara beständigt, men just idag var den kategorin nödvändig. Caroline af Ugglas är inte min favoritartist, och dagens framträdande gjorde inte den uppfattningen något gott.

Hon kommer in på scen för att sjunga sin, enligt Svt's hemsida, typiska Caroline-på-svenska-låt, en souldoftande kärleksballad. Hon har på sig en städrock med matchande (?) turkosa stövlar.Tillägg i efterhand: Svenska folket är ju helt sjukt, hon var en av de fem som gick vidare! Någon som är sugen på att emigrera med mig?

2009-02-06
18:30:17

Fotolektion

Hade precis som vanligt estetisk verksamhet nu i eftermiddag, där vi skapade ett mörkrum av en ljudstudio och lite andra rum :). Vi treor har inga problem med att "bygga om" på skolan, bara för att det ska passa oss :)

Vaktmästaren kom och hälsade på, var fly förbannad för att skolans server hade lagt ner. Han trodde att vi hade förstört spänningen på elnätet för att vi tänt typ fem lampor. Vi hittade dock felet ganska snabbt. Vi hade skruvat ut en säkring för att få det ordentligt släckt runt om mörkrummet, vilken enligt säkringsschemat enbart skulle styra lamporna i hallen. Det visade sig till slut att de även kontrollerade serverrummet, så hela skolans nätverk dog ganska fort ^^

Att tillbringa 3 timmar i ett mörkrum tar på krafterna, och nu i eftermiddag är man hyfsat trött. På en liten fem-minutersrast lyckades Johan (han som jag drev PhoneJoJ UF med) fälla följande klockrena kommentar, efter en liten diskussion kring tider att vakna/väckarklockor/snooze-funktion.

- Snoozefunktionen är ju helt meningslös, att snooza är precis som att vara vaken, bara att det är skönare...

En sådan analys kommer bara till på DBG en fredagseftermiddag, åtminstone från personen ifråga..

2009-02-06
17:19:10

Popup-skydd (högerklick)

Fick ett önskemål från Anna [länk] om att lägga upp en guide om hur man skaffar sig ett högerklicksskydd, och ni som har läst bloggen ett tag vet att ett sådant redan finns :)

Det var t.o.m. ett av de mest lästa i sammanfattningen av januari.

För er läsare som missat det, kan ni hitta det här: länk

2009-02-06
17:16:28

HK Hök vs. marknaden

Det är spännande hur olika vi människor fungerar. Igår kväll satte jag mig vid datorn efter träningen och lite kvällsmat (22:45). Tänkte skriva klart en del grejer och sen lägga mig och kolla på nån serierepris. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig..

Efter en hel del fixande, både med lite blogghjälp, HK Höks hemsida och projektarbetesrapporten tittade jag på klockan och upptäckte att den "helt plötsligt" stod på 02:30. :o

Tror att jag skulle behöva justera mitt dygn lite grann, för när man ska upp 07:00 funkar det inte att sova 4½ timme. Man blir lite extra trött, och nästa kväll blir ofta ännu senare.

Dock lyckades jag fixa en hel del med vår hemsida och jag kom även på ett bra namn till vårt projektarbete. Det är inspirerat av både handbollsmatcher och marknadsföring, vilket är precis vad vårt projektarbete kretsar kring. Namnet blev i alla fall "HK Hök vs. marknaden".

PS. Jag är faktiskt riktigt nöjd med namnet, med tanke på att min fantasi antagligen är en av de sämsta i Sverige..


2009-02-05
23:52:40

Snöslask

Som jag trodde, snön varade inte länge i Halland i år heller ;)

Numera ser det ut som att det kan ha kommit ett tidigt snöfall i oktober/november utomhus, vilket innebär slask överallt! JAG HATAR SLASK! Finns det något värre?

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, för imorgon är det först projektarbete på morgonen, och sedan blir det estetisk verksamhet (foto) med framkallning av negativ i mörkrummet :)

Sov gott allihop :DGlöm inte bort att fråga efter tips & trix.. jag är en problemlösare! :)
Var inte rädd för att ställa din fråga, jag kommer besvara den oavsett vad.

2009-02-05
08:53:18

Vinter igen?

Efter mitt inlägg igår om snöfallet, trodde jag aldrig att snön skulle ligga kvar. Det gjorde den inte heller, åtminstone inte den omgången. Under natten har det dock snöat, och det håller fortfarande på här utanför fönstret på skolan.

Det är kul med snö så länge den ligger kvar, men ska det bara bli slask av alltihop kan jag lika gärna avstå det. Man vill ha snö för att det är fint och för att det ger en känsla av vinter.

Man blir ju inte mindre sugen på att åka skidor nu heller, det är dock bara 10 dagar kvar till vi åker nu :)

Så här såg tågstationen i Laholm ut i morse, kanske 3 cm snö på marken.

2009-02-04
15:04:12

Snöfall

Från att jag gick från skolan, under hela tågresan och efter att jag kommit hem har det varit ett ihållande snöfall. Dock är marken inte tillräckligt kall för att kunna "behålla" snön.

Det värsta är att detta kommer bli ett jobbigt slask, som man ska behöva trampa runt i de kommande dagarna.

Antagligen fick Storbritannien den största delen av snöovädret, läs mer här: länk.Nu ska jag återvända till uppdateringen av www.hkhok.se och sedan till mitt tyskaprov som jag ska ha imorgon.

2009-02-04
14:57:09

Mallorca-träff

Nu var dagens Mallorca-träff avklarad, och för en gångs skull lyckades skolan med ett evenemang :) I och för sig var det enbart S3 Turism/Ekonomi som arrangerade, så då brukar ingenting gå fel..

Vi började dagen med en liten frågestund med lärarna, där de fick svara på frågor angående resan. Hela resan känns tyvärr lite oplanerad, men förhoppningsvis tar lärare och rektorer tag i saken och gör nåt vettigt av allting.

Efter frågestunden, som var kombinerad med förmiddagsfika, blev det "lekdags". Jag och Daniella var ansvariga för Stress, där lagen ska komma på ord i olika kategorier på en bokstav som vi bestämde. Dagens nya kunskaper var bland annat att Montenegros huvudstad börjar på P, att Tanzania har en huvudstad på D och att Corvette inte är ett bilmärke, utan en bilsort (Corvette tillverkas av Chevrolet). Stämningen var på topp, och det förekom också en hel del fusk.

Slutligen blev det en frågesport angående Mallorca-resenärerna från Halmstad. Det var många intressanta/roliga/konstiga frågor och bilder, vilket ledde till skratt hos alla deltagare.

Lärarna kom tillbaka för att runda av "dagen" (höll på från 9 till 11), och då ställer Francis en väldigt bra fråga:
- Finns det bara en pub rakt över gatan?

2009-02-03
23:22:19

Idre Fjäll, vecka 8Sportlovet skall tillbringas uppe i Idre, precis som det gjort sju av de senaste åtta åren. Faktiskt riktigt bra skidåkning, även om det börjar bli lite uttjatat att åka samma backar alltid.

Mitt mål är dock att få åka Chocken, en 47° backe, bara för att jag ska ha åkt den helt enkelt. Lite häftigt att kunna säga att man åkt i Dalarnas brantaste backe, den som är snäppet värre än Sälens Väggen som är 45° och på liftkartan är utmärkt med dubbla svarta markeringar.

Nu ska jag gå och lägga mig, Mallorcaträff imorgon, och jag ska tydligen vara lekledare, så får väl försöka vara lite pigg åtminstone :)

2009-02-03
18:46:09

Förberedelser

Återigen en ledig dag, väldigt skönt :) Tog mig friheten till en liten sovmorgon, eller den blev ganska stor egentligen. Vaknade vid halv 1 och var fortfarande trött. Tror att jag ska försöka somna lite tidigare på kvällarna.

Jag har inte lyckats med så mycket vettigt idag ändå, utan det har mest blivit att sitta vid datorn och göra ingenting. Hade dock golfträning alldeles nyss, och det gick väldigt bra :) Min tränare säger att jag har en sving som skulle passa en golfspelare med 0 i hcp, vilket enkelt kan liknas vid proffsstatus.

Ikväll ska jag ordna lite inför Mallorca-mötet imorgon, och sedan fixa till gästboken på www.hkhok.se. Den har nämligen blivit invaderad av spam-robotar, vilket är otroligt irriterande. Dags att ta tag i det nu, så jag återkommer senare :)

2009-02-02
23:49:28

Studiebesök - Ringhals

Ont om inlägg idag, men jag har haft fullt upp. Hade tyska i morse, enligt schemat, och vid 11 var det dags att hoppa in i bussen som skulle köra oss till Ringhals, Sveriges största kärnkraftverk, för ett studiebesök.

Frågesport på vägen upp, med lite kontrollfrågor från en genomgång vi haft förra veckan. Klarade 10/13 frågor, och kom delad 3a, så jag är nöjd :). Tänkte att ni kunde få svara på utslagsfrågan här i bloggen:

Vad har plutonium-228 för halveringstid?
(Det är bara tråkigt om ni söker rätt på svaret, utan gissa. Det är ändå ingen tävling.)Det var ett intressant besök på Ringhals, med en bra guide som förklarade hur allting fungerade. Föreläsningen som vi fick förra veckan gjorde också stor nytta för förståelsen väl där.

På bilden visas en kärnreaktor i genomskärning, med alla säkerhetsbarriärer. Totalt finns det sex stycken, som tillsammans lyckas stoppa 99% av ett utsläpp vid en stor olycka. Det kändes riktigt säkert, med tanke på att det först är ett lager med plåt runt själva bränslet, sedan ett metallrör, 20 cm stål, 1 meter betong och därefter ytterligare två steg innan den farliga strålningen når ut till människorna runt omkring.

En annan sak som gjorde att det hela kändes ytterligare lite säkrare, var att de tekniker som utbildade sig med den nyaste tekniken, inte på något sätt kunde lyckas åstadkomma en härdsmälta (likt Tjernobyl) från kontrollrummet. Detta har de försökt i den identiska simulatorn som vi även fick besöka.Min handbollstränare blev på skämthumör när jag berättade för honom att jag var på Ringhals, och så fick jag följande svar via SMS:
"Ringhals? Då kommer du extra laddad till träningen ikväll :)"

Otroligt dåligt egentligen, men var tvungen att ta med det. När jag ändå pratar om min handbollstränare, så slår jag ett slag för hans blogg på Laholms Tidning [länk] och även för det senaste matchreferatet, från matchen igår [länk].

2009-02-02
19:00:06

Vecka 6Ytterligare en vanlig, lugn vecka på Drottning Blanka :) Det bästa med veckan är att vi får träffa de övriga eleverna som ska åka med till Mallorca på onsdag, och sedan blir det kanske skidåkning på fredag. Härligt :)

2009-02-01
23:31:50

Uddamålsvinst

Snacka om att det är skönare att köra/åka bil efter att ha tagit två poäng! Vi spelade ytterligare en skitmatch mot H78 Sölvesborg, och höll på att förlora matchen i och med tre raka utvisningar mot oss med 10 minuter kvar att spela. När det återstod tre minuter av matchen ledde Sölvesborg med ett mål, och det var osäkert om vi skulle lyckas ta oss tillbaka.

Vi kvitterade med två minuter kvar och i anfallet därefter räddar Pelle ett halvtaskigt knorrförsök från kanten. Det gav oss möjligheten att avgöra, och med tio (10!) sekunder kvar av matchen sätter Kalle (linjespelare) 32-31 efter att ha brottat sig förbi försvararen.

Sölvesborg tar time-out, och bestämmer sig för att prova en växel på sin bästa skytt. De verkade något stressade, trots att åtta sekunder är ganska lång tid i handboll. Skottet avlossades nämligen redan efter fyra sekunder, och Pelle räddade igen.

Efter slutsignalen blev det en stor ring med Hök-spelare, och vi hoppade och skrek. Vi är trots allt kvar i fighten om division 3-platsen :).

I omklädningsrummet kom även vår fina sång fram, och det var fruktansvärt skönt att få vinna, speciellt efter en så lång resa.

Jag gjorde dessutom mina två första mål för säsongen, väldigt roligt :)Får också skicka ett tack till vårt stammisställe, McDonalds Hässleholm, för två matraster under dagen/kvällen. Det stället får i princip alltid besök av oss, eftersom vi spelar alla våra matcher åt det hållet.

Ett citat från beställningen under hemresan:
Kalle Revå: En sån dår El Maco Grande meny, vad ingår där?
Kassa: Hamburgare, läsk och pommes.
Kalle: Men då ska jag ha en sån..
Kassa: Vill du ha en plusmeny?
Kalle: Vad innebär det?

Behöver man säga att han inte är McDonalds största kund?

2009-02-01
14:20:04

Sammanfattning - januari

Idag är det den 1 februari, vilket innebär att min blogg varit igång i exakt en månad :)

Med hjälp av Google Analytics, som jag nämnt i tidigare inlägg, ska jag göra en sammanfattning av månaden. Detta blir troligtvis en återkommande tradition, precis som mina veckoscheman..Besöksstatistik

Under januari har 1189 unika besökare gjort 1959 besök och totalt 3767 sidvisningar. Av dessa har drygt 60% använt Internet Explorer medan Mozilla Firefox ligger tvåa med 35%. 1% av besökarna har fått använda scrollfunktionen i sidled för att kunna se hela bloggen, och denna siffra kommer stå sig även efter min ombyggnad.

Standardbesökaren är svensk (97,7%), bor i Stockholm (12%), har Windows som operativsystem och använde sig av Internet Explorer (62%), har en skärmupplösning på 1280x800px (31%) och besökte bloggen i ca 3 minuter.

Hur hittade ni hit?

91% av er klickade på någon form av länk från andra bloggar/webbplatser, 2,25% hittade hit via en sökning på Google, medan resterande faktiskt tog sig tid att skriva "http://jonaspeterson.blogg.se" i webbläsaren.

Populäraste sidan

Självklart ligger startsidan i topp i den statistiken, följd av kategorin "Webbdesign", men därefter ligger inläggen i följande ordning:Detta får räcka som sammanfattning av januari. Dock finns det säkerligen 20 gånger mer information som jag inte har skrivit ut här..

Ett stort tack till alla besökare, och ni är varmt välkomna tillbaka nu i februari!

2009-02-01
11:53:54

Godmorgon

Hade en väldigt trevlig kväll igår, med bra musik och trevligt sällskap :) Åkte från festen vid 2, så var inte hemma förrän strax efter 3. Därför borde ni bli förvånade att jag skriver så här tidigt på dagen. Jag är absolut ingen morgonmänniska!

Det finns ju självklart en anledning att jag plågat mig att gå upp.. Jag ska ju spela match senare, mot Sölvesborg borta. Det innebär 1 h och 45 minuter (enkel resa) i bil, och jag ska köra... SEGT!

Nu sitter jag och fixar lite av de frågor som har kommit in till min mail, som jag i fortsättningen kommer använda som någon form av rangordning i blogghjälpandet ;).

Så, vill ni komma i kontakt med mig gällande blogghjälp/tips&trix, skicka ett mail.

RSS 2.0