2010-01-13
22:07:38

Vecka 4-9

Under den här perioden fick vi fortsatt utbildning i allmänhet, för att nämna de stora delarna finns strid, närkamp, vapenhantering och skjutningar, samt sambandsmateriel.

På lördagen den 26 september bjöds familj och släktingar in för Regementets dag.  Där kunde de bl.a. se våra fordon, tält och smaka på ärtsoppa och pannkakor i matsalen. Under den här dagen gick jag också fanvakt, där vi helt enkelt ”vaktade” fanan när den bars ut vid bataljonsuppställningen. Under den här dagen fick vi och våra föräldrar även höra soldaterinran, så att vi efter den här dagen kunde kalla oss soldater.

 


För er som undrar hur förhållandena är mellan grupp, pluton, kompani, bataljon och brigad kan jag meddela att de följer varandra i just den ordningen. En brigad (2000 personer) består av ett antal bataljoner (500 - 1000 pers) som i sin tur består av (i vårt fall) två kompanier. Mitt kompani (120 pers) består av fyra plutoner; ledningspluton, sjukvårdspluton, ambulanspluton samt logistikpluton. Ledningspluton, som jag tillhör, består av 36 personer, fördelade på fyra logement och sju grupper. Grupperna kan innehålla allt från två till nio personer och i logementen bor vi ungefär nio personer i varje.


2010-01-10
13:19:55

Bildbomb - vecka 2-3

Ber om ursäkt för väntan på denna bildbomb, men här kommer i alla fall lite bilder från Fältvaneveckan, som är närmare förklarad här -> Vecka 2-3


Samtliga bilder, förutom miniatyren längst till höger, är från tillfället då vi för första gången skulle utöva strid i skogen. Alla var lite nervösa, men när vi väl kom igång var det riktigt roligt!

Ber om ursäkt för bildkvaliteten, men det är så enkelt att min systemkamera inte vill vara med i skogen, och därmed får det bli en lite sämre kamera.


2010-01-01
15:23:49

Ny funktion för bildlänkar

Har funderat på det där ett tag, med alla bildlänkar som finns i bloggvärlden. Alltid ett otroligt jobb som ligger bakom dessa bilder, och så måste alla som länkat byta ut sina bilder när det kommer en ny.

Tror att jag ska försöka koda ihop något snyggt script som gör att man kan byta bild och att den automatiskt uppdateras hos alla andra (btw, jag använder redan en form av det här, lite fulkodat dock).

Är detta något som skulle uppskattas tror ni? Eller är det totalt waste of time?

RSS 2.0