2009-06-30
17:47:20

Tjäna pengar på att ladda ner?

Det förra inläggets tankar kring hur det nya företaget bakom Pirate Bay, GGF, skulle göra sidan till en betaltjänst, verkar ha ändrats ganska snabbt.

Nu gäller följande:
Sidan ska förbättras med hjälp av ny teknologi, utvecklad av företaget Peerialism, och därigenom få intäkter från internetföretagen och därmed kunna betala personerna som fildelar via sidan. Dessutom kommer det att betalas ut ersättning till de upphovsrättshavare vars alster delas ut.Det här var en vändning i den här historien och man kan inte annat än att förvänta sig ytterligare ett antal sådana. Det som är viktigast för det här nya företaget är helt enkelt att "vända kappan efter vinden" och lyssna på användare, kritiker, företag m.fl. som alla har olika åsikter om tjänsten.Inlägget är baserat på en artikel i Aftonbladet, så var kritiska!

2009-06-30
13:52:34

The Pirate Bay = uppköpt!

Den chockande nyheten konstaterades på en presskonferens tidigare idag. De tidigare Pirate Bay-ägarna känner inte att de kan fortsätta utveckla sidan på ideell basis, utan att det krävs mer pengar och fler personer för att åstadkomma detta.

Dock meddelade företaget som köpt Pirate Bay för 60 miljoner kronor, Global Gaming Factory X (GGF), att hemsidan från och med nu inte längre ska vara kostnadsfri.

Peter Sunde, en av Pirate Bays grundare, är dock ganska säker på att det inte kommer ske några förändringar som innebär nackdelar för användarna:
- Om de gör någonting som användarna inte vill ha så dör Pirate Bay och det är den bästa försäkring vi kan få.

Det skrivs om detta i all möjlig media idag, några exempel:
Pirate Bay-bloggen: http://thepiratebay.org/blog/164
SvD: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3138745.svd
Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5450734.ab
DN: http://www.dn.se/ekonomi/ggf-fildelarna-ska-tjana-pengar-1.901506Köpet verkar vara populärt på finansmarknaden, där GGF's aktie kl. 10.30 stigit med 122%!

2009-06-29
12:32:46

One reason to stay inside

Allergiproblem! Det känns fel att sitta inomhus när det är närmare 30 grader utomhus, men när det, som ni ser ovan, är pollensäsong blir det snarare mer omständigt att vara ute. Min medicin fungerar heller inte speciellt bra, det är helt enkelt för mycket pollen ute.

U21-EM-finalen ikväll! Då ska jag ta mig in till Halmstad, ta bussen ner till Malmö och se England och Tyskland mötas i en final som förhoppningsvis innehåller mycket mål och bra spel. (= inte en repris av sömnpillret i sista gruppspelsmatchen just i Halmstad)

2009-06-28
21:35:19

Jag <3 blogg.se

Nu när jag äntligen känner att jag är någorlunda klar med min nya design och ska jobba för att kunna infoga den på den här bloggen, vad händer då?

Jo, självklart börjar det krångla! Precis som det alltid gör när jag försöker ordna någonting...Till blogg.se:
Se till att göra om ert system så att ni slipper ha alla dessa systemfel som gör att vi som användare inte kan använda tjänsten som det är menat.

Om det trots det skulle uppstå några som helst fel som kan påverka tjänsten, varför inte skicka ut ett informationsmail om detta? Det hade åtminstone jag uppskattat väldigt mycket.

2009-06-27
10:57:50

En månad kvar i det fria

Idag är det den 27 juni 2009, vilket innebär att det endast återstår en månad för mig med "sommarlov". Den 27 juli är det nämligen dags att rycka in i lumpen, Skövde Garnison, Trängregementet, som Stabsassistent.Jag och Julia, som på samma dag ska flytta tillbaka hem till Östersund, har bestämt att vi ska "flytta tillsammans" genom att hålla sms-kontakt hela dagen.. Det kan bli intressant :)

2009-06-26
23:29:58

Inte riktigt Sveriges dag..

Gårdagen spenderades, precis som jag har tänkt att min sommar ska vara, helt spontant i vår sommarstuga med lite avslappnande natur och bad i "vår" sjö.Dagen har varit varm, vilket medför att en hel del tid har varit på stranden eller bara i poolen hemma. Nu ikväll var det dock dags för U21-EM och semifinaler.

I den första möttes Sverige och England och det var Sverige som direkt hamnade i underläge efter bara 45 sekunder. England tog ledningen med både 2-0 och 3-0 innan första halvlek var slut. Svenskarna skapade inga större möjligheter och var nästan helt uträknade.

För att citera en person som satt strax bakom mig ute på restaurangen:
"Vinner Sverige det här ska jag äta upp min tånagel.."

Jag ville dock inte ge upp, men det gick mer och mer tid. Till slut sa jag till min kompis att det återstår 24 minuter, det är lagom med ett mål var åttonde minut. Två minuter senare kommer 3-1. 3-2 och 3-3 följer inte riktigt min planering, men vad gör det? 13 minuter och det var kvitterat.

Matchen gick till straffar där England, tyvärr, tog hem segern med 5-4.

I den andra semin möttes Tyskland och Italien, en match som jag hade svårt att förutsäga utgången på. Första halvlek innehöll inte speciellt mycket, men tre minuter efter halvtid slår högerbacken Beck till med ett mål för Tyskland. Sedan blir matchen väldigt händelsefattig vilket gör fotboll ännu tråkigare att kolla på. Tyskland vann matchen med 1-0.Jag hoppas nu på att England-Tyskland i final kan bjuda på en roligare match än den som jag såg senast när de möttes i gruppspelet i Halmstad. Det är nämligen så att jag fått två biljetter till finalen i Malmö och ska, förhoppningsvis, njuta av riktigt bra fotboll tillsammans med mina volontärkollegor.

2009-06-25
00:27:53

En ny blogg växer fram

En ganska omfattande rubrik, tycker ni inte?
Det är i alla fall inte så farligt som det låter..

Jag håller "bara" på att jobba fram en ny design till den här sidan, något jag gör både för min skull (blogglusten ökar, har varit med om det tidigare = det är inget som jag bara har fått för mig) och lite för Jonas skull. Jonas var han som kommenterade här och ville ha min stil-/kodmall.

Anledningen till att jag skrev "bara" inom citationstecken är att den här designen inte bara ska gälla min blogg utan även min hemsida (JPromotion) som för tillfället ligger oåtkomlig för allmänheten.

Sammanfattningsvis:
Jag vill ge mig själv en liten nystart i bloggen, samtidigt som jag får ett enhetligt utseende på både bloggen och min hemsida :) Kan det bli bättre?

2009-06-24
13:07:09

Sverige i semifinal

Sverige spelade igår sin sista gruppspelsmatch i U21-EM i Malmö. De mötte Serbien som för att ta sig vidare behövde besegra Sverige, medan Sverige endast behövde oavgjort för avancemang.

Jag var i Fan Zone i Halmstad och kollade tillsammans med en hel del andra. Sittplatserna räckte inte till och det ser jag som ett gott tecken för hur hela arrangemanget kring mästerskapet har varit :)

Tillbaka till matchen..
Sverige tog tag i spelet direkt från början och ledningsmålet i den sjunde minuten var välförtjänt. Det nya landslaget har en viktig del som a-landslaget saknar, viljan att spela vidare trots en ledning. Återigen gav det resultat, precis som i matchen mot Vitryssland. Bajrami ordnar en straff i den 15e minuten och Markus Berg gör sitt andra mål för kvällen (femte i mästerskapet) från elva meter.

Serberna börjar tappa tålamodet och spelar nästintill vårdslöst vilket leder till ett antal varningar under en period. Det hela eskalerar i en brutal tackling på Berg där båda lagen nästan ryker ihop i slagsmål. Resultatet blev ett gult kort till båda lagen. Mentalt verkar dock serberna gått segrande ur den situationen och tar också över spelet mer och mer. Till slut, efter en tilltrasslad situation vid en hörna, lyckas de reducera.

Återigen visar det svenska U21-laget på kvaliteter som a-laget saknar genom att inte falla ihop totalt och försvara sig utan istället fortsätta attackera. Det ger resultat ännu en gång genom Ola Toivonens 3-1 bara minuten efter reduceringen.

Allt detta skedde inom den första halvtimmen av matchen och därefter var det endast varningar och utvisningar som var behållningen. Inga fler mål, men andra halvlek saknade absolut inte chanser så det blev inte ett likadant sömnpiller som den andra halvleken mellan England och Tyskland.

Sammanfattningsvis lyckas det svenska laget med sitt mål och överträffar enligt min åsikt det svenska a-landslaget på många olika plan. Ett stort tack och grattis till semifinalplatsen till Jörgen Lennartsson (Tommy Söderberg) som handplockat laget och sett till att rätt man spelar på rätt position i rätt spelsystem!

Var det någon annan som såg matchen igår? Vad tyckte ni?
Kommentera!

2009-06-23
12:40:52

Rastlös

Jaha, nu har man vaknat relativt tidigt för att vara mig (kl. 10) och speciellt eftersom jag inte la mig förrän kl. 1 i natt. Det var inte riktigt det jag tänkte skriva om, eller det har väl en liten inverkan faktiskt..

Som jag skrev igår morse skulle jag ut och sola, något jag aldrig gjorde.. Istället hittade jag på en massa andra saker inomhus innan det var dags att åka och jobba. Idag tänkte jag då sola istället, men efter att ha lagt mig ute och solat i nästan en halvtimme var jag så trött på det att jag inte orkade längre..


Varför ska man ligga stilla och sola? Jag vill ha något att göra under tiden, för att bara ligga stilla gör mig så rastlös. Det hela blir ju inte bättre av att man inte har något att se fram emot när det gäller jobb eller så.. Att vara arbetslös är värre än jag trodde det skulle vara..

Ett totalt meningslöst inlägg, men helt enkelt mina tankar :)

2009-06-23
00:11:02

Work done!

Sista matchen har spelats på Örjans vall i Halmstad, och det innebär att jag inte längre har något jobb.. Jag har helt enkelt hamnat i den grupp som i princip alla studenter hamnar i nuförtiden: ARBETSLÖSA!

Jaja, det bekymrar inte mig något nämnvärt, eftersom jag har en del planerat innan det är dags att rycka in i lumpen..

29 juni - Avslutning med U21 + U21-EM-final i Malmö
1 - 5 juli - Oslo (troligtvis färja + boende mitt i centrum)
8 juli - Tandläkaren (sista besöket utan kostnad)
17 - 18 juli - Åhus Beachhandboll Festival (sommarens höjdpunkt)

27 juli - Stabsassistent (LA703) i Skövde

Någon gång under den här perioden innan det är dags att rycka in har vi planerat in en oplanerad restresa till Mallorca, något som inte känns helt fel när man vet att man sedan ska vara "borta" i elva månader (327 dagar).

2009-06-22
11:56:49

Kul att blogga

Jag tror att jag har kommit på att det faktiskt är ganska roligt att blogga (så länge man slipper göra det från en dator med schweiziskt tangentbord eller blogg.se's publiceringsverktyg krångla) :P

Att sedan få kommentarer som denna gör det inte direkt tråkigare:
Jonas om Ackreditering:
"Hej, jag älskar din stilmall och hela din outfit på bloggen.. jag undrar vart du fått tag på den eller om du gjort den själv. Jag skulle gärna vilja ha den för den är så grymt snygg! :)"Solen skiner utomhus, och jag känner att jag någon gång borde ta och förbättra min solbränna som jag åtminstone grundlade nere på Mallorca :) Därför ska jag gå ut och sola ett tag nu på förmiddagen, innan det kl. 17 är dags att börja jobba.

Först ska jag skriva ut ackrediteringar (om det nu är någon som vill ha några idag.. igår hade vi tre "kunder" under sju (!) timmar. Därefter har jag möjligheten att återigen få medverka på tv, då jag ska vara bårbärare i matchen mellan England och Tyskland. TV4 Sport kl. 20:45.

Jag rekommenderar er att se matchen oavsett om ni vill se mig eller inte, för det är två riktigt bra lag som ska mötas :)

Hoppas att ni alla får en trevlig dag, nu ska jag gå ut i solen :D

2009-06-21
14:46:52

Ackreditering


Så här ser min ackreditering ut och här kommer en förklaring:

Tournament pass - min ackreditering gäller under hela turneringen

Siffrorna - står för de zoner som jag har tillgång till, alltså följande:
  1. Pitch (planen)
  2. Dressing Rooms (omklädningsrummen + spelargången)
  3. General Public Areas (områden som publiken har tillgång till)
  4. Organisational Areas (områden som organisationen har tillgång till)
  5. Hospitality Area (sjukvårdsområden)
  6. Media/Photographers Working Areas (arbetsplatsen för media/fotografer)
  7. Media Tribune/Commentary Positions (medialäktaren/kommentarsplatser)
  8. Broadcast Compound (mediaområdet)

GOT-HAL - de städer jag får jobba i, Göteborg och Halmstad (grupp A's spelplats)Resten är ganska enkelt att förstå och är inget jag kommer gå närmare in på... Nu vet ni ännu lite mer om vad jag sysslar med på dagarna just nu..

2009-06-21
11:45:30

A short briefing

Det är en hel del personer som tycker att det saknas blogginlägg på den här bloggen nuförtiden.. Jag har inte riktigt varit sugen på att blogga, haft andra saker att göra och när jag väl försökt skriva någonting så älskar blogg.se's publiceringsverktyg att jävlas med mig..Här kommer i alla fall en sammanfattning av vad som hänt på sistone :)

Sen jag kom hem från Mallorca har mitt liv präglats av det avslutande i skolan, där en del kurser skulle tentas av, andra skulle helt enkelt bara avslutas och dessutom skulle studenten planeras. Den 12 juni var alla mina tolv skolår över och jag blev arbetslös..
Lite bilder:
     

Dock är jag inte helt arbetslös nuförtiden, utan sitter för tillfället på ett ackrediteringskontor på U21-EM (fotboll) i Halmstad. Där skriver jag ut olika pass för personer som ska jobba inom området och därmed behöver tillträde till olika zoner. Senaste matchen (Tyskland - Finland) fick jag ställa upp som bårbärare och blev inkallad för att bära en spelare av planen.

Nu vet ni lite mer om vad som händer i mitt liv just nu, och förhoppningsvis funkar det att publicera det här inlägget :)

Edit: DET GICK! :D

2009-06-05
22:26:59

Ett enkelt budskap!

rösta i EU-valet

RSS 2.0