2010-09-16
18:47:50

Ny blogg?

Hej!
Oändligt lång tid sen jag skrev sist, men nu fick jag helt plötsligt ett sug av att skriva av mig lite..

Den senaste tiden har varit väldigt händelserik, och här är några rubriker kring vad som hänt:

Antagen till Flygtrafik och logistik
Något som egentligen har inneburit allting i mitt liv på sistone. Bara att läsa lite underrubriker här nedanför..

Flytt till Norrköping / egen lägenhet
I Norrköping kommer jag spendera några år framöver (beroende på hur det går med flygledartesterna och antagning, mer om det senare) och jag har hittat en egen trea (jag vet att det är stort, men billigt) en bit ut från stan. 10 minuters cykelavstånd till centrum tycker jag är alldeles lagom.

Nolle-P
Den 17 augusti drog mitt universitetsliv igång på riktigt, även om jag läst distanskurser tidigare. Den första perioden kallas Nolle-P, just för att vi som nya är "nollor". Målet med den perioden är att man ska komma in i hur universitetet fungerar och lära känna klassen och så vidare. En hel del aktiviteter, och jag kan stolt säga att jag medverkade på samtliga! Det blev en hel del sena kvällar/nätter och man hann inte med mycket mer än att vila upp sig inför nästa dags aktiviteter.

Skola
Skolan skiljer sig mycket från gymnasiet, där det är planerade lektioner med obligatorisk närvaro alltid. På universitetet gäller det att ha självdisciplin och gå på föreläsningarna om du vill hänga med. Det är inte obligatoriskt (förutom vissa speciella) och det enda du egentligen måste göra är att skriva en tenta för att bevisa dina kunskaper.


Gjort fas 2 i flygledartesterna
Den 1 september åkte jag ner till Sturup för att göra den andra fasen, som var betydligt mer flygledarinriktad än den första. Lite krångligare, och när jag åkte därifrån trodde jag inte alls att jag hade klarat det. Ett par dagar senare kom beskedet i brevlådan. Jag klarade det!
Nu står fas tre på tur, något som sker inom en ganska snar framtid :)Slutligen, efter ytterligare ett "återhämtningsinlägg" som blivit mer populärt på sistone i min blogg, funderar jag på att helt och hållet skita i den här och köra igång en ny, där jag fokuserar mer på mitt "nya" liv som student och jakten på att bli flygledare.. Vad tror ni om det? (om det nu finns någon som läser här fortfarande..)

Hoppas att jag lyckas sprida lite glädje genom att skriva ett inlägg om mitt händelserika liv, och kommentera gärna så att jag vet om att ni läser :)

Kommentarer
Postat av: My

Jonas, på min studentmössa står det my och mode/design dårå. Bak är på mössan är drottning blanka insytt och under står det 2011 i strassbokstäver. Jättefin kommer den vara :D

Har gjort en jätteenkel kjol, kommer göra en till. Sen en korsett, balklänning, klänningar, en kavaj, byxor med mera. Får se vad som hinns med :) Världens längsta kommentar !

2010-09-16 @ 21:27:04
URL: http://myannamariejogeland.blogg.se/
Postat av: My

Ah just det, de har jag med ja ;) en riktigt pimpad mössa alltså!

Japp, jag hoppas detta :)

Hur gåre för dig nudå, med den nya bostaden o flytten o allt ? :)

2010-09-17 @ 08:41:24
URL: http://myannamariejogeland.blogg.se/
Postat av: Sanna

Jag vill att du ska blogga, oavsett om det blir här eller på en ny blogg!! :)

2010-09-18 @ 10:05:31
URL: http://sannibannibus.blogg.se/
Postat av: mary

haha mitt krav är att bilderna ska se ut att vara tagna av en analog kamera och programmet heter toy camera analog. Helt underbart enkelt med tanke på hur bra jag och datorer kommer överens i vanliga fall ;)

Mja, vad menar du med att byta blogg?

2010-09-18 @ 22:45:27
URL: http://vivalamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0