2009-01-07
15:17:06

Staffan Holmqvist Memorial

Sverige mötte Tunisien igår som jag gjorde lite reklam för. Jag glömde rapportera hur matchen slutade...

Sverige spelade bra i inledningen av matchen, mot ett väldigt defensivt tunisiskt försvar. De tog ledningen med fem mål efter halva första halvlek, och egentligen såg matchen nästan avgjord ut redan där. Tyvärr blev det inte så, Tunisien började spela ett offensivt försvarsspel, och Sverige gjorde många tekniska fel/slarvade. Fram till halvtid lyckades Tunisien därmed ta in fyra av de fem målen som Sverige hade i försprång. Halvtidsresultat 18-17.

I den första halvleken spelade Andreas Palicka som målvakt i Sverige, men han lyckades inte få tag på bollarna någon gång egentligen. Förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson bytte dock inte ut honom, utan följde samma målvaktsstrategi som deras egen ledare Bengt "Bengan" Johansson en gång hade, att målvakterna spelar varsin halvlek. Detta åtminstone i träningsmatcher.

Inför andra halvlek värmde alltså Per Sandström upp för att då gå in och spika igen målet. Tunisien lyckades inte få in ett enda spelmål på de första tio minuterna. Därefter var matchen i princip körd för Tunisien, eftersom Sverige ledde med 7-2 i andra halvlek och hade en ledning på sex mål totalt.

Sverige lyckades också hålla i ledningen till slutet, och drygade även ut den lite grann till 35-27.

Nu blir det en helsvensk final idag, landslaget mot reserverna, som sänds 22:00 på TV4Sport. Dock spelas matcherna om 5/6-plats och 3/4-plats tidigare. I 5/6-platsmatchen möts Kuwait och Egypten just nu, och Tunisien möter Island klockan 17:10. Alla matcherna sänds på TV4Sport.

Update: Läs gärna min handbollstränares blogginlägg om turneringen: länk