00:42:32

2 kommer före 1

Som rubriken säger: 2 kommer före 1, är inte det självklart?

Kanske inte för alla, men när det gäller handboll och Staffan Holmqvist Memorial så stämmer detta helt perfekt :)

Finalen mellan Sverige 1 och Sverige 2 var länge en match som reserverna ledde. Det dröjde till långt in på andra halvlek innan a-laget kunde ta ledningen med 20-19. Det fortsatte att vara jämnt, men på grund av utvisningar för reserverna kunde förstalaget ta ledningen med tre mål, 30-27.

Det var nu vi som kollade trodde det var kört för reserverna, men nej då.. De hade bestämt sig för att inte ge sig i första taget, och när även Sverige 1 fick en utvisning var försprånget snabbt nere i ett mål. Avslutningen blev dramatisk, med ställningen 31-30 med en minut kvar att spela tog reserverna time-out. De diskuterade hur de skulle lägga upp sitt sista anfall och även om de skulle få ytterligare ett på tiden som var kvar.

Efter time-outen lyckades reserverna spela sig fria på högerkanten, när Andreas Palicka (han som gjorde en lite sämre match igår) gör en kanonräddning. Reserverna får dock tillbaka bollen, och lyckas med tio sekunder kvar kvittera matchen. Förstalaget skickar snabbt upp bollen, men missar det enda skott de hinner med.

Vad händer då? Jo, straffläggning!

Sveriges ligalag börjar straffläggningen, och missar! Därefter skjuts sex raka mål innan Jonas Larholm för a-landslaget missar. Därefter sätter reserverna sitt sista skott och all press ligger då på Jonas Jacobsson, som knappt spelat en enda minut i matchen. Han ska lägga straffen mot extrainkallade Anders Persson från Ystad som kallats in på grund av att en annan målvakt i andralaget skadat sig. Det omöjliga inträffar, Anders räddar straffen och Sveriges reserver har därmed slagit Sveriges a-landslag.

Jag avslutar den här något underliga historien med ett citat från Oscar Carlén innan matchen:
"Om vi vinner, borde ju reserverna få spela VM"