2009-12-30
13:29:28

Vecka 2-3

Redan nu var det dags för vår första fältvecka, den så kallade ”fältvaneveckan”. Veckan stämmer bra överens, eftersom vi var ute i drygt sju dygn. Dagarna innan handlade om utbildning i den materiel som används ute i fält samt att packa både den gemensamma och personliga materielen. Under veckan var det ”fältvana” som gällde, alltså att få upp vanan av att bo och verka ute i fält. Det handlade om att slå upp och ta ner tält (något som skedde varje dag hela veckan), vapenhantering, grupperingar osv.

Vi hade också under veckan våra första stridsövningar, då vi sköt med lösa patroner (gjorda av trä, som splittras mot den sk. lösskjutningsanordningen). I nästa inlägg blir det en bildbomb från detta tillfälle.

Efter sju dygn utan någon vidare sömn (vi fick agera patrull och eldpost under en timme på natten) var man ganska sliten när marschen tillbaka till regementet var avklarad. Där var det dock inte någon vila som gällde, utan istället var det bara att ta tag i vård av materiel. Först gemensam, därefter personlig och till slut fick man ta hand om sig själv (en mycket efterlängtad dusch kan jag meddela!)

Helgen vecka 3 tror jag inte att det var många som gjorde annat än sov, bara för att smälta allt som hänt och dessutom låta kroppen återhämta sig.


Kommentarer
Postat av: pelle

wöw, det där lät bra jävla tufft du!

2009-12-30 @ 19:49:30
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: ANNA PEDERSEN

Sv: Detsamma Jonas! Haha jo det kallar jag en trogen läsare :DHa det bra! /Anna

2010-01-01 @ 12:51:47
URL: http://annapedersen.se
Postat av: My Isoniemi | Fotoblogg

Svar: men gud, det har jag glömt att ändra! HAAH

Tack så jätte mycket! :)

2010-01-01 @ 15:16:19
URL: http://mysfoton.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0