2009-07-14
20:38:59

Färgmatcha bloggen?

Precis som rubriken säger tänker jag härmed tipsa er om hur man på snyggast möjliga sätt matchar färger till sin blogg. Ibland ser man skräckexempel på färgblandningar, och andra gånger kan det istället vara gråskala och därmed inte snyggt på det hållet heller. Ibland är svenskans ord "lagom" väldigt bra :)

Adobe Kuler

En webbaserad, och helt avgiftsfri, tjänst där du antingen själv kan sätta ihop dina egna färgpaletter eller titta på andras. Hela färgspektrat finns tillgängligt, vilket gör att du kan skapa precis vad du vill. Färgkoderna skrivs dessutom ut automatiskt och kan kopieras och användas direkt!

Skapa din egen färgkombination:

  1. Klicka dig in här.
  2. Därefter väljer du en färg att utgå från (favoritfärg eller något du helt enkelt tycker passar).
  3. Uppe till vänster väljer du sedan en regel ("rule" på engelska) för att programmet ska skapa en färgskala från din grundfärg.
  4. Färgpaletten är då klar, och det är bara att kopiera HEX-koderna längst ner och använda direkt på hemsidan/bloggen. Det går också att spara sin palett, men då krävs det att man blir medlem.

Det finns också en möjlighet att plocka färger från en bild, vilket kan passa bra om man har en specifik bild t.ex. i headern och sedan vill matcha övrigt innehåll till den.

Frågor?

Undrar ni någonting om den här tjänsten? Ni vet att det alltid är fritt fram att fråga, så ska jag göra mitt bästa för att svara!

Kommentarer
Postat av: ADOREYOURBLOG

Jag gillade inte gratis-tjänsten. Det kändes inte tillräckligt lyxigt. Jag trodde det var en programvara inte nån internettjänst... isf har jag redan tre fyra sådana sidor att kolla på! Tack ändå dock!

2009-07-14 @ 23:17:07
URL: http://adoreyourblog.blogg.se/
Postat av: FotobyDenise [O R D & F O T O]

Det måste väl ÄNDÅ VARA MITT VAL?! Om du läser nogrannare där ovanför så bryr jag mig faktiskt inte om din åsikt om det, det är min åsikt och det står jag för!

2009-07-14 @ 23:25:57
URL: http://fotobydenise.blogg.se/
Postat av: ELLEN AHL AXELSSON

sv: trodde du inte jag visste det? ;).

Försäljnings knep haha vi är inte tröga (:

2009-07-14 @ 23:52:06
URL: http://alatariiel.blogg.se/
Postat av: Myaraq

Görbra att du tipsar, men jag tror tipsen vänder sig mot folk som vet nåt.Så mig går det förbi, för jag har bara blått på min blogg.

2009-07-15 @ 07:10:20
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: Erica,

svar: haha japp, det är väl flyttider ;DDetta var ett intressant inlägg! Och ett bra tips =)

Själv brukar jag bara lalla runt :P

2009-07-15 @ 08:28:23
URL: http://donotpanic.blogg.se/
Postat av: myaraq

Ska det göras design så överlämnar jag helt ansvaret. För jag K A N inte :)Helt blått kunde jag åstadkomma.

Men annars? Nä.

2009-07-16 @ 14:02:28
URL: http://myaraq.blogg.se/
Postat av: ADOREYOURBLOG

Ja, det är många sidor som kör med swatches, vilket är en anledning för mig att inte göra det. Istället kan man helt enkelt använda RGB-värderna eller hex i sin layout eller helt enkelt klippa ut hexkoden och klistra in i färgguiden i till exempel PS eller AI.Vad gäller mina underbloggar som du inte verkar kunna släppa av någon anledning: Jag tänker inte göra som du säger att jag borde! Jag tänker fortsätta precis som jag gjort innan. Jag är nöjd med hur jag gör det annars hade jag väl bytt det för längesen! Jag är rätt erfaren av webbdesign och vet nog vad jag gör.Du verkar hitta massa fel på AYB. Om det är något mer som verkar vara "fel" så uppskattar jag om du mailar mig buggarna i fortsättningen. Som du kanske kan förstå är det inte värst professionellt eller smart för den delen att mina besökare ser dina kommentarer.Tack..............

2009-07-16 @ 14:02:50
URL: http://adoreyourblog.blogg.se/
Postat av: Alma

Okej, tack!

2009-07-16 @ 15:43:15
URL: http://ogonblick.blogg.se/
Postat av: H A I D I J A K O B S S O N

*SVAR:* jaaaa :)

2009-07-16 @ 16:51:13
URL: http://haaiidi.blogg.se/
Postat av: Erica,

Ska pröva den senare :D

2009-07-16 @ 19:37:23
URL: http://donotpanic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0