2009-03-15
22:44:53

Kvalplatsen säkrad

Dagen efter Melodifestivalen är här och som vanligt kommer tidningarna med löpsedlarna "Vann rätt låt?" och "SKANDAL: Det gick inte att rösta!". Jag tog upp detta i mitt förra inlägg, så nu lägger vi inte mer kraft på det.Istället flyttar vi fokus till Ängelholm där vi idag mötte HS Sierra i division 4. Det som i tabellen såg ut att vara en utklassningsmatch på förhand hade på sista tiden blivit en tuffare och tuffare match med tanke på deras hemmaresultat mot de övriga topplagen.

Vi gick därför in med fullt fokus, vilket vi i och för sig gjort oavsett, för att få med oss bra målskillnad och därför ett bättre utgångsläge inför serieavslutningen hemma mot Eslöv. Efter en kvarts uppvärmning var vi redo för match, en sådan som började väldigt anfallsinriktad.

Efter åtta minuter hade nämligen lagen tillsammans gjort 12 mål, vilket är ganska mycket i handboll. Vi hade dock tagit ett litet kommando och vi arbetade till oss en större och större ledning.

I paus var avståndet 12 mål, något som nästan var i underkant i förhållande till differensen mellan lagen. I omklädningsrummet snackade tränaren om att Eslöv (vår största konkurrent om kvalplatsen) hade vunnit tidigare i helgen med 18 mål. Om vi skulle tangera deras vinst hade vi i princip garanterat oss själva en kvalplats

Andra halvlek började trevande för båda lagen, och Sierra tog faktiskt in och låg bara under med 10 mål ett tag. Det var dock en kortvarig glädje för dem, eftersom vi började få tag i dem bakåt och därmed fick vi en massa kontringsmöjligheter och avståndet var "helt plötsligt" (efter 15 minuter) 20 mål..

Vi fortsatte spela på, men slarvade lite på slutet.. Dock skrevs ändå slutresultatet till 44-23, något som var väldigt viktigt för oss. Avståndet till Eslöv är därmed 2 poäng samt 37 plusmål i vår favör. Det innebär att de måste vinna med mer än så i sista matchen mot oss i Lagaholmshallen för att komma på kvalplats, en plats vi därmed är ganska säkra på att ta hem.

Den avslutande matchen mot Eslöv gäller dock fortfarande ganska mycket, med tanke på att om vi vinner den tar vi hem seriesegern och därmed en direktplats (inget kval) till division 3. :) Tollarp möter Knislinge hemma dagen innan, så innan vi börjar spela kommer vi ha förutsättningarna helt klara.Detta blev ett extremt långt inlägg, ni som inte är intresserade av  handboll eller väldigt intresserade av mitt liv har antagligen redan slutat läsa (vilket innebär att den texten är helt onödig), men ni som läser detta har äntligen nått slutet! Tack för att du läst allt :)

Kommentarer
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Du, jag tror faktiskt jag vet mer vad som passar mig, men tack i alla fall :P

2009-03-15 @ 22:49:14
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: Elin [ n e v n a r i e n ]

Hehe ja :)

Ne huvudsaken är egentligen att det är mina bilder på väggen, för nu har jag tre i vardagsrummet som är från IKEA (tills vidare) och det känns inte alls bra :P

2009-03-15 @ 22:52:32
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: tina

är du från ängelholm :O

2009-03-15 @ 23:43:15
URL: http://tinatran.blogg.se/
Postat av: tina

sv: aah okej :)hur länge har du spelat handboll? :)

2009-03-15 @ 23:49:34
URL: http://tinatran.blogg.se/
Postat av: Lisa | FOTO BLOGG

Hej, hur mår du idag? :D

2009-03-16 @ 10:02:15
URL: http://endastlisa.blogg.se/
Postat av: H A I D I J A K O B S S O N

SVAR: nej jag röstade inte :)

2009-03-16 @ 13:30:47
URL: http://haaiidi.blogg.se/
Postat av: ELLEN [alatariiel]

SVAR: Min bildlärare sa det iaf, att den som äger utrustningen ärger bilden oberoende på vem som har tagit den :)

2009-03-16 @ 14:04:52
URL: http://alatariiel.blogg.se/
Postat av: Julia

Fin blogg!:)

2009-03-21 @ 13:34:06
URL: http://juliaedmundson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0