2009-06-24
13:07:09

Sverige i semifinal

Sverige spelade igår sin sista gruppspelsmatch i U21-EM i Malmö. De mötte Serbien som för att ta sig vidare behövde besegra Sverige, medan Sverige endast behövde oavgjort för avancemang.

Jag var i Fan Zone i Halmstad och kollade tillsammans med en hel del andra. Sittplatserna räckte inte till och det ser jag som ett gott tecken för hur hela arrangemanget kring mästerskapet har varit :)

Tillbaka till matchen..
Sverige tog tag i spelet direkt från början och ledningsmålet i den sjunde minuten var välförtjänt. Det nya landslaget har en viktig del som a-landslaget saknar, viljan att spela vidare trots en ledning. Återigen gav det resultat, precis som i matchen mot Vitryssland. Bajrami ordnar en straff i den 15e minuten och Markus Berg gör sitt andra mål för kvällen (femte i mästerskapet) från elva meter.

Serberna börjar tappa tålamodet och spelar nästintill vårdslöst vilket leder till ett antal varningar under en period. Det hela eskalerar i en brutal tackling på Berg där båda lagen nästan ryker ihop i slagsmål. Resultatet blev ett gult kort till båda lagen. Mentalt verkar dock serberna gått segrande ur den situationen och tar också över spelet mer och mer. Till slut, efter en tilltrasslad situation vid en hörna, lyckas de reducera.

Återigen visar det svenska U21-laget på kvaliteter som a-laget saknar genom att inte falla ihop totalt och försvara sig utan istället fortsätta attackera. Det ger resultat ännu en gång genom Ola Toivonens 3-1 bara minuten efter reduceringen.

Allt detta skedde inom den första halvtimmen av matchen och därefter var det endast varningar och utvisningar som var behållningen. Inga fler mål, men andra halvlek saknade absolut inte chanser så det blev inte ett likadant sömnpiller som den andra halvleken mellan England och Tyskland.

Sammanfattningsvis lyckas det svenska laget med sitt mål och överträffar enligt min åsikt det svenska a-landslaget på många olika plan. Ett stort tack och grattis till semifinalplatsen till Jörgen Lennartsson (Tommy Söderberg) som handplockat laget och sett till att rätt man spelar på rätt position i rätt spelsystem!

Var det någon annan som såg matchen igår? Vad tyckte ni?
Kommentera!

Kommentarer
Postat av: Jonas

Min syster har abbonomanget och hon tycker det är superbra. Efter jag endast smsar så verkar det helt perfekt och man betalar ju bara 49 kr i månaden och får 5000 fria sms så :) kan skriva sen hur det är :)okej det låter bra! :) längtar redan! hehe

2009-06-24 @ 17:51:22
URL: http://jajnus.blogg.se/
Postat av: Emma

sv: okej, tack så jättemycket. :D men jag har skrivit </br> men det funkar inte. skriver jag det två gånger så kanske det funkar i FF men då blir det ett dubbelt mellanrum i Internet Explorer. skriver jag <li> så funkar det, men inte på alla rader. haha xD fattar inte hur det kan skilja så mycket på två olika webbläsare. man skriver väl samma sak typ. XDgodnatt ;)

2009-06-24 @ 22:36:38
URL: http://emmaa95.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0